Lockdown και δραστηριότητες για γονείς – Thisisus.gr

Lockdown και δραστηριότητες για γονείς – Thisisus.gr

Lockdown και δραστηριότητες για γονείς. Ναι, γιατί και οι γονείς έχουν ψυχή!

Έλα παραδεχτείτε το. Έχει γεμίσει ο κόσμος του ίντερνετ με δραστηριότητες για παιδιά ενώ για τους γονείς μούγκα. Έχουμε ενημερωθεί για το πως θα περνάνε τα παιδιά ποιοτικά το χρόνο τους, πότε θα διαβάζουν, τι χειροτεχνίες μπορούν να κάνουν κλπ. Και είμαι σίγουρη πως έχετε διαβάσει και έχετε δοκιμάσει χίλια δυο μέχρι να δείτε τι πιάνει στο δικό σας το παιδί, ιδίως εσείς που έχετε μοναχοπαίδι και οι μέρες του εγκλεισμού ίσως να είναι δυσκολότερες απο άλλους που έχουν περισσότερα παιδιά. Ίσως, γιατί κι αυτούς τους “άλλους” αν τους ρωτήσουμε οι περισσότεροι θα πουν πως δεν αντέχουν άλλο τους τσακωμούς και τη γκρίνια των παιδιών. Αλλά η αλήθεια είναι μία αγαπημένοι μου γονείς: τα παιδιά μας βρίσκουν τρόπους και περνάνε καλά. Με εμάς τι παίζει;

Πως περνάτε εσείς τον χρόνο σας μες το σπίτι; Δουλίτσα στον υπολογιστή, μαγείρεμα, συμμάζεμα, καθάρισμα, σκούπισμα, σφουγγάρισμα, ξαναμαγείρεμα, ξανακαθάρισμα κ.ο.κ.

Μάνες με τα μαλλιά και τα νύχια τι παίζει; Τα βάφετε μόνες ή περιμένετε τη μέρα της απελευθέρωσης για να γίνει το σχετικό συμμάζεμα;

Πατεράδες το γυμναστήριο καλά πάει; Κοιλιακοί στο πάτωμα ή τρέξιμο στη γειτονιά;

Η σχέση σας βρε πως είναι; Μιλάτε καθόλου; Λέτε κάτι πέρα του: “Τα παιδιά πεινάνε”, “Τώρα δουλεύω, πήγαινε να δεις εσύ τι θέλουν”, “Σουπερ μάρκετ θα παραγγείλουμε ή θα τολμήσουμε να πάμε;”, ” Τι ώρα θα πάω για περπάτημα σήμερα εγώ και τι ώρα εσύ;”, “Θες να δούμε καμιά ταινία;”.

Ας το πάμε λίγο απο την αρχή. ΜΑΖΙ.

Δραστηριότητες για γονείς

Υπάρχουν κι άλλα πολλά να κάνετε οι ενήλικες στο σπίτι – πέραν των δουλειών του νοικοκυριού – και επειδή είμαι καλή βρε σας τα παρουσιάζω ένα ένα:

  1. Φτιάξτε ένα παζλ: Θυμάστε πόσο ωραίο και λυτρωτικό ήταν το φτιάξιμο ενός παζλ; Όχι ε; Άντε τότε να παραγγείλετε κάποιο ηλεκτρονικά και να ακονίσετε το μυαλουδάκι σας να το ολοκληρώσετε.
  2. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας: Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Αυτή η μάσκα και το πίλινγκ προσώπου που έχεις στο μπάνιο εδώ και …. άντε ας μη το μαρτυρήσουμε, καιρός να τα χρησιμοποιήσεις και τα δυο μάνα. Και επειδή είσαι και σωστή πασάλειψε και τον άντρα σου να αστράψει το προσωπάκι του.
  3. Γυμναστική: Βάλτε μουσική δυνατά και χορέψτε, ή παρακολουθείστε κάποιο βίντεο γυμναστικής τόσα κυκλοφορούν στο Youtube!
  4. Βγείτε ραντεβού: Τι απορείτε; Τόσα ραντεβού μπρορείτε να βγείτε στο σπίτι. Ρομαντικό ποτό στη βεράντα, φαγητό δίπλα στο τζάκι, σινεμά στο σαλόνι σας. Ε όλα εμείς θα σας τα πούμε; Σκεφτείτε και εσείς κάτι! Ορίστε μια συγκεκριμένη ώρα, ντυθείτε όμορφα, βάλτε άρωμα, κραγιόν όπως τη βρίσκει ο καθένας και απολαύστε ο ένας τον άλλον, σπίτι σας!
  5. Κάντε σεξ: Μπορεί να είναι άμεσα συνδεδεμένο με το 4 πιο πάνω μπορεί και όχι. Σημασία έχει να κάνετε σεξ. Ναι, αυτό που ακούσατε. Πόσο θα ζήσουμε ακόμα; Δεν είδατε που δεν ξέρουμε τελικά τι μας ξημερώνει; Τι μας απέμεινε; Να χαιρόμαστε τη κάθε στιγμή. Και όσο άγχος κι αν κουβαλάμε, όποια αρνητική σκέψη και να κάνουμε το σεξ θα μας βοηθήσει να την αντιμετωπίσουμε. Θα μας δώσει τούτες τις ώρες χαρά. Και μην ακούσω πότε; Όλοι μέρα κλεισμένοι σε ένα σπίτι είμαι σίγουρη πως άμα το θελήσουμε θα βρούμε και ώρα! Ναι; Ναι!

Και τώρα που έχετε και δραστηριότητες για γονείς μπορείτε να σταματήσετε τη γκρίνια – αν υπάρχει – και να ξεκινήσετε να τις εφαρμόζετε μία προς μία. Εμείς εδώ και στη σελίδα μας στο Facebook – This is us Τα πάντα για γονείς και παιδιά θα χαρούμε να μάθουμε τα αποτελέσματα κι αν όλα αυτά που γράφουμε έχουν πιάσει τόπο. Επίσης, είμαστε ανοιχτοί σε δικές σας προτάσεις και σχόλια.

Καλή συνέχεια αγαπημένοι.

About Author