Μα πού πάνε τα μπαλόνια; Ένα διασκεδαστικό ταξίδι στην καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης στα παιδιά -Thisisus.gr

Μα πού πάνε τα μπαλόνια; Ένα διασκεδαστικό ταξίδι στην καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης στα παιδιά -Thisisus.gr

Τίτλος: Μα πού πάνε τα μπαλόνια;

Συγγραφέας: Κατρίνα Τσάνταλη

Εικονογράφηση: Little Miss Grumpy

Εκδόσεις: Διόπτρα

*Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ.

Μα που πάνε τα μπαλόνια;

Και ποιος δεν αγαπάει τα μπαλόνια!; Είναι πολύχρωμα, πετάνε ψηλά και σκορπίζουν κέφι και χαρά! Όμως, για μισό λεπτό…! Που πάνε μετά, όλα αυτά τα πολύχρωμα μπαλόνια;

Ένα παιδικό βιβλίο που μας αποκαλύπτει με τον πιο γλυκό τρόπο, μικρά μυστικά σωστής οικολογικής συμπεριφοράς!

Στα super must have για γονείς και εκπαιδευτικούς! Το βλέπουμε ήδη να παίρνει τη θέση του σε όλες τις σχολικές αίθουσες, όπως του αξίζει!

*Τα μπαλόνια χρησιμοποιήθηκαν για να δείξουμε στα παιδιά πως μετά τη χρήση τους, τα ξεφουσκώνουμε και τα πετάμε στην ανακύκλωση!

Υπόθεση:

Μα πού πάνε τα μπαλόνια;

Το πάρτι ξεκινάει και οι φίλοι γιορτάζουν έχοντας παρέα τα μπαλόνια τους. Ώσπου έρχεται η ώρα, να διασκεδάσουν και να τα αφήσουν, να πετάξουν ψηλά!

Τα μπαλόνια πετάνε , και γίνονται μικρές κουκίδες στον ουρανό.

Έτσι ξεκινάει μια υπέροχη ιστορία και μια μοναδική περιπέτεια προς τη γνώση, την ενσυναίσθηση και την αγάπη για τον πλανήτη μας!

Τα παιδιά αναρωτήθηκαν:  “Μα πού πάνε τα μπαλόνια;”

Πηγαίνουν στο φεγγάρι; Τα παίρνουν οι εξωγήινοι; Πηγαίνουν σε άλλη χώρα;

Ήρθε η ώρα να ξεκινήσουν ένα ταξίδι γεμάτο αλήθειες!

Οι φίλοι θα αρχίσουν το ταξίδι τους με ένα παλιό αερόστατο και με σκοπό να μάθουν τα πάντα! Μα πού πάνε τα μπαλόνια;

Ξεκινούν με την επίσκεψή τους σε ένα μικρό χωριό, το οποίο είναι βυθισμένο στο σκοτάδι! Μα, τι σχέση μπορεί να έχουν με αυτό τα μπαλόνια; Στη συνέχεια πέρασαν πάνω από ένα δάσος. Εκεί θα ελευθερώσουν μια αλεπού μπλεγμένη με μια κορδέλα. Και πάλι, τι σχέση έχουν με όλα αυτά τα μπαλόνια;

Η ιστορία συνεχίζεται με μια επίσκεψη στη θάλασσα και τελειώνει με τα λόγια της αγαπημένης τους δασκάλας.

Συμπεράσματα:

Τα παιδιά πήραν ένα σπουδαίο μάθημα γνωρίζοντας μέσα από όλα όσα πέρασαν πως τα μπαλόνια μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνα για το περιβάλλον και τα ζώα. Μαθαίνουν όμως και πώς να συμπεριφέρονται όταν έχουν χρησιμοποιήσει μπαλόνια, αλλά και ποιες είναι οι εναλλακτικές τους επιλογές!

Ήρθε η ώρα να τους δείξουμε πως πρέπει να λειτουργούμε με ευαισθησία απέναντι στο περιβάλλον και στα ζώα.

Το θέμα της ρύπανσης του πλανήτη μας, είναι ένα τεράστιο και σπουδαίο θέμα, και αυτό το εξαιρετικά χρήσιμο βιβλίο μας το παρουσιάζει με τον πιο κατάλληλο τρόπο!

Έφτασε η στιγμή να μάθουμε πως τα μπαλόνια ρυπαίνουν με πολλούς και διάφορους τρόπους το περιβάλλον. Μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στα καλώδια της ΔΕΗ, μπορούν να παγιδέψουν ζώα του δάσους, να γίνουν σκουπίδια σε στεριά και θάλασσα και να φτάσουν να αποτελούν κίνδυνο ακόμα και για τη θαλάσσια ζωή.

Αυτό το παιδικό βιβλίο, θα αποτελέσει αρωγό κάθε γονιού και εκπαιδευτικού, στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι να προστατέψουμε τον πλανήτη μας!

Η συγγραφέας Κατρίνα Τσάνταλη έχει καταφέρει χωρίς να μας κουνάει το δάχτυλο, να μας ευαισθητοποιήσει και να μας δώσει πολύ καλά να καταλάβουμε όλες τις προεκτάσεις της ρύπανσης, που δυστυχώς πολλές φορές προκαλούμε άθελά μας.

Με μοναδικά ζωηρή εικονογράφηση, της Little Miss Grumpy! Παιχνιδιάρικα έντονα χρώματα και ήρωες που σε κάνουν να θέλεις να βουτήξεις στην περιπέτεια μαζί τους!

Λύσεις:

      

Το εντυπωσιακό με το «Μα πού πάνε τα μπαλόνια;» είναι πως μέσα από μια διασκεδαστική ιστορία, κατάλληλα γραμμένη για μικρά παιδιά, μαθαίνουμε χρήσιμες πληροφορίες για την αποφυγή της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Η ιστορία όμως δεν μένει μόνο εκεί. Μας κάνει να καταλάβουμε πως δεν χρειάζεται να νιώθουμε ενοχές για κάτι που έχουμε κάνει λάθος εν αγνοία μας. Και φυσικά μας προτείνει εναλλακτικές λύσεις. Δεν χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιούμε μπαλόνια για να γιορτάσουμε τις χαρές μας! Γιρλάντες, σαπουνόφουσκες και ένα σωρό άλλες υπέροχες επιλογές κάνουν την εμφάνισή τους!

Διασκεδαστική γιρλάντα “Μα πού πάνε τα μπαλόνια;”

Εκτυπώστε ΔΩΡΕΑΝ τη γιρλάντα “Μα πού πάνε τα μπαλόνια;”

Έτσι κι εμείς φτιάξαμε και σας προτείνουμε μια διασκεδαστική γιρλάντα « Μα πού πάνε τα μπαλόνια;» , η οποία μπορεί να διακοσμήσει το δωμάτιο ή την τάξη κατά την ανάγνωση του βιβλίου! Φυσικά τα παιδιά μπορούν να την χρωματίσουν και να διασκεδάσουν με το να τη διακοσμήσουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο! Βλέπουμε στην πράξη πως τελικά μπορούμε να διασκεδάσουμε μια χαρά και χωρίς τα μπαλόνια!

Εκτυπώστε την γιρλάντα «Μα πού πάνε τα μπαλόνια;» ΕΔΩ!!!

Καλή ανάγνωση και καλά παιχνίδια!

Σοφία

About Author