Το πιο όμορφο παιχνίδι με μακαρόνια και σουρωτήρι! -Thisisus.gr

Το πιο όμορφο παιχνίδι με μακαρόνια και σουρωτήρι! -Thisisus.gr

Είναι μερικά παιχνίδια, που εκτός από την απόλαυση που προσφέρουν στα παιδιά, καλλιεργούν και τις βασικές τους δεξιότητες. Το παιχνίδι με μακαρόνια και σουρωτήρι είναι ένα από αυτά.

Ιδανικό για να εξασκήσει το παιδί στο έπακρο την λεπτή κινητικότητα των χεριών και να αρχίσει να αναπτύσσει την πολύ σημαντική για όλους μας συγκέντρωση. Βάλτε απαλή μουσική και αφήστε το παιδί να παίξει χωρίς καθόλου διακοπές.

(Ηλικία 7 -18 μηνών)

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Για το παιχνίδι με μακαρόνια και σουρωτήρι θα χρειαστείτε:

  • ένα σουρωτήρι
  • λίγα μακαρόνια (ιδανικά ν. 6-7)

Βάζουμε το μωρό να κάθεται (προσέχουμε πάντα να μην πατάει η γυρίζει προς τα πίσω τα γόνατά του ) και τοποθετούμε μπροστά του το σουρωτήρι που χρησιμοποιείται για τα μακαρόνια. Του δίνουμε λίγα ωμά μακαρόνια στο χεράκι και του δείχνουμε πως να τα βάζει μέσα στις τρύπες.

Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει! Το παιδί θα απασχοληθεί πάνω από ένα τέταρτο βάζοντας και βγάζοντας μακαρόνια από τις τρύπες. Θα ξαφνιαστεί όταν κάποια θα σπάσουν, θα πεταχτούν μακριά και θα τα αναζητήσει, θα τα βάλει στο στόμα να τα δοκιμάσει και άλλα πολλά!!!

Και τόσο απλά το σουρωτήρι και τα μακαρόνια προσφέρουν χαρά και διασκέδαση στο παιδί σας, ενώ εσείς μπορείτε να απολαύσετε εκείνον τον καφέ που σας περιμένει από το πρωί!

Γράφει για το thisisus η Βάνα Μαυρίδου

About Author