Μαλακά μπισκότα με βρώμη και chocolate chips – Thisisus.gr

Μαλακά μπισκότα με βρώμη και chocolate chips – Thisisus.gr

Η δασκάλα της καρδιάς μας, Γαβριέλα Αντωνίου, είναι και σούπερ μαγείρισσα. Δεν είναι τυχαίο που είναι διαχειρίστρια της ομάδας φαγητού Cook&Bake@Cyprus. Μας προτείνει λοιπόν, μια αγαπημένη της συνταγή, την οποία δοκίμασα (Μαρίνα εδώ) και μου άρεσε πολυυυυ…

Θα χρειαστείτε:

  • 1 1/2 cup αλεύρι γ.ο.χ
  • 1κ/κι μαγειρική σόδα
  • 1κ/κι κανέλα
  • 1/2 κ/κι αλάτι
  • 1κούπα light brown sugar
  • 1/4 κούπα ζάχαρη
  • 227 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ/κια υγρή βανίλια
  • 3 κούπες βρώμη
  • 1- 1 1/2 κούπα chocolate chips

Εκτέλεση:

Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι,τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι.

Χτυπάμε στο μίξερ βούτυρο με ζάχαρη (ενδιάμεσα σταματάμε και με μια μαρίζ μαζεύουμε από τον κάδο το μείγμα για να κτυπηθεί καλά) κι όταν μαλακώσει το μείγμα κι ασπρίσει, προσθέτουμε ένα αυγό, χτυπάμε να απορροφηθεί, προσθέτουμε και το δεύτερο, τη βανίλια και ανακατεύουμε ξανά.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Βήμα βήμα

Προσθέτουμε το μίγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το μίξερ απλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Μετά βάζουμε τη βρώμη και τα chocolate chips και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με το χέρι.

Βάζουμε από πάνω διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα.

Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και με τη βοήθεια ενός κουταλιού παγωτού ετοιμάζουμε μπαλίτσες των 30 γραμμαρίων. Τις πιέζουμε λίγο με ένα πιρούνι.

Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν στο πλάι.

Θα είναι μαλακά αλλά ψημένα! Βγαίνουν γύρω στα 35 μπισκότα!

Απολαύστε τα!!!!

About Author