Μάρτιος στο Μουσείο Αλέκος Φασσιανός -Thisisus.gr

Μάρτιος στο Μουσείο Αλέκος Φασσιανός -Thisisus.grΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ 
ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΖΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΦΑΣΙΑΝΟΥ
Κυριακή 31 Μαρτίου 

Την Κυριακή 31 Μαρτίου το Μουσείο Αλέκος Φασιανός πραγματοποιεί την δεύτερη βιωματική ξενάγηση, με την Μαρίζα Καλογεροπούλου Φασιανού, σύζυγο του καλλιτέχνη. Στόχος της ξενάγησης είναι να γνωρίσουμε τον Αλέκο Φασιανό μέσα από την πλούσια αφήγηση γεγονότων, αναμνήσεων και προσωπικών ιστοριών. Η Μαρίζα Καλογεροπούλου Φασιανού, μέσα από την προσωπική της εμπειρία από την συνύπαρξη της με το καλλιτέχνη, θα μας αφηγηθεί σκηνές από την ζωή του και θα αναλύσει τις φιλοσοφικές και πνευματικές αρχές που επισφράγισαν το καλλιτεχνικό του γίγνεσθαι και την πολύπλευρη αντίληψη του.
 Πληροφορίες:Έναρξη: 13:00
Διάρκεια: 75 λεπτά 
Πρόσβαση: Σταθμός Μεταξουργείο ή Σταθμός Λαρίσης (Γραμμή 2)

Κόστος συμμετοχής:
Κατηγορίες εισιτηρίων
Γενικό εισιτήριο ξενάγησης : 13€
Μειωμένο εισιτήριο ξενάγησης* : 10€– φοιτητές , νέοι εως 26 ετών, εκπαιδευτικοί, άνω των 65 ετών, πολύτεκνοι, ομάδες επισκεπτών των 20 ατόμων
Εισιτήριο ξενάγησης με ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση* : 3€ Παιδιά έως 18 ετών, Άτομα με αναπηρία και ο συνοδός τους, Άνεργοι με την επίδειξη ενεργής κάρτας ΟΑΕΔ, Φοιτητές αρχαιολογίας και ιστορίας της τέχνης, Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, Υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, Κάτοχοι Κάρτας Ελεύθερης Εισόδου σε Μουσεία, Δημοσιογράφοι, Διπλωματούχοι ξεναγοί.Πριν από την ξενάγηση σας μπορείτε να κατεβάσετε την δωρεάν εφαρμογή του ArtVolt  ( https://artvolt.com ) για να σκανάρετε, να αποθηκεύσετε και να έχετε μαζί σας τα αγαπημένα σας έργα τέχνης!
Κατάλληλο για iOS και Android ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΔΩΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΥ
ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ

Το Μουσείο Αλέκος Φασιανός, κάθε Σάββατο, αφηγείται την ιστορία του καλλιτέχνη και του πολύπλευρου έργου του μέσα από μια ξενάγηση κοινού.
 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : Κάθε Σάββατο 13.00Κατηγορίες εισιτηρίωνΓενικό εισιτήριο ξενάγησης: 13€
Μειωμένο εισιτήριο ξενάγησης*: 10€
(Μαθητές, Φοιτητές, άνω των 65, Ομάδες επισκεπτών άνω των 15 ατόμων)
Εισιτήριο ξενάγησης με ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση*: 3€
Παιδιά έως 18 ετών, Άτομα με αναπηρία και ο συνοδός τους, Άνεργοι με την επίδειξη ενεργής κάρτας ΟΑΕΔ, Φοιτητές αρχαιολογίας και ιστορίας της τέχνης, Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, Υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, Κάτοχοι Κάρτας Ελεύθερης Εισόδου σε Μουσεία, Δημοσιογράφοι, Διπλωματούχοι ξεναγοίΠριν από την ξενάγηση σας μπορείτε να κατεβάσετε την δωρεάν εφαρμογή του ArtVolt για να σκανάρετε, να αποθηκεύσετε και να έχετε μαζί σας τα αγαπημένα σας έργα τέχνης!
Κατάλληλο για iOS και Android
*Παρακαλούμε να έχετε στη διάθεσή σας τα αντίστοιχα πιστοποιητικά.ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΔΩ
GUIDED TOURS
Every Saturday


Every Saturday, the Alekos Fassianos Museum narrates the story of the artist and his multifaceted work through a guided tour.
 
INFORMATION
General entrance : 13 euros
Reduced admission* : 10 euros – young adults up to the age of 26, students, educators, senior citizens over 65, large families, visitors group of 20
Guided tour ticket with minimum possible charge* : €3 children under 18 years old , visitors with disabilities and their companions, greek unemployed citizens with their current unemployment card, students from School of Fine Arts, Journalists , Chamber of Fine Arts cardholder, ICOMOS cardholder, Qualified tour guides.
 
 
*Please provide the necessary documentation at the museum’s entrance 
 
 ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 4-9 ΕΤΩΝ
Σάββατο 23 Μαρτίου

Το Σάββατο 23 Μαρτίου το Μουσείο Αλέκος Φασιανός διοργανώνει μια εκπαιδευτική μουσική δράση για τους μικρούς μας φίλους όπου θα ξετυλίξουμε ένα παραμύθι για τις εποχές.
 
Μέσα από μελοποίηση και δραματουργία, θα δούμε το παραμύθι να ζωντανεύει μέσα από την φαντασία των παιδιών. Θα τραγουδήσουμε παρέα και τα παιδιά θα κληθούν να κοινωνικοποιηθούν οξύνοντας παράλληλα τις αισθήσεις τους. Τα παιδιά θα γνωρίσουν τους κεντρικούς ήρωες του παραμυθιού, τον τζίτζικα και τον μέρμηγκα, καθώς και τον δράκο που διαρκώς παραφυλάει.

Ο Αλέκος Φασιανός, όπως και άλλοι καλλιτέχνες της γενιάς του, έχει φιλοτεχνήσει αρκετά έργα όπου απεικονίζουν τις τέσσερις εποχές με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα με σκοπό να ενθαρρύνει αίσθημα σεβασμού για την κάθε εποχή ξεχωριστά. Όπως στην αρχαιότητα κάθε τι στη φύση έχει τον δικό του θεό έτσι ώστε να θαυμάζεται και να προστατεύεται. Αυτή η μουσική δράση σκοπεύει να μεταφέρει αυτό το αίσθημα του σεβασμού μέσα από τους κεντρικούς χαρακτήρες που θα παρουσιαστούν. 
 
Πληροφορίες:
 
Ηλικίες:  4-9 ετών
Ώρα έναρξης: 12.00
Ώρα λήξης:13.00
Διάρκεια: 60 λεπτά
Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ/ άτομο.
 
Την δράση θα πραγματοποιήσει η Κατερίνα Μελά και ο Παναγιώτης Μελάς 
 
Κράτηση θέσης μέσω της πλατφόρμας More.com
Πρόσβαση από σταθμό Μεταξουργείο ή Σταθμό Λαρίσης (Γραμμή 2)
 Για διευκρινήσεις και πληροφορίες μπορείτε να στείλετε email στο contact@alekosfassianos.grΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΔΩΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ  
Ποιος είμαι; Από που έρχομαι; Που πηγαίνω;
Σάββατο, 30 Μαρτίου 
 Το Σάββατο 30 Μαρτίου το Μουσείο Αλέκος Φασιανός διοργανώνει ένα θεατρικό βιωματικό παιχνίδι για τους μικρούς μας φίλους στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας θεάτρου.
 
Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στην δράση “Ποιος είμαι; Από που έρχομαι; Που πηγαίνω;”  με σκοπό να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθησή τους μέσα από το πολύπλευρο έργο του Αλέκου Φασιανού. Κεντρικός άξονας εστίασης είναι ο “ήρωας” στο έργο του Αλέκου Φασιανού και πως αυτός μπορεί να λαμβάνει πολλές μορφές  παραμένοντας πάντοτε άνθρωπος, με όμοια πάθη και συναισθήματα.
 
Μέσα από ποικίλες ασκήσεις και θεατρικές τεχνικές, τα παιδιά ασκούνται στην παρατήρηση και καλούνται να ανακαλύψουν πολλές πτυχές των μορφών του Αλέκου Φασιανού, στήνοντας σιγά-σιγά ένα παζλ ρόλων, συναισθημάτων και καταστάσεων  που ζωντανεύουν θεατρικά.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με εικαστική δράση, όπου τα παιδιά, σε υποομάδες, συνδημιουργούν την δική τους ανθρώπινη φιγούρα, την τοποθετούν στο σκηνικό περιβάλλον και παρουσιάζουν το αποτέλεσμα της δράσης τους στους γονείς, κηδεμόνες και συνοδούς τους*.
 Πληροφορίες:
 
Ηλικίες: 7-13 ετών
Ώρα έναρξης: 12.00
Ώρα λήξης: 13.30
Διάρκεια: 90 λεπτά
Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ/ άτομο.
 
Την δράση θα πραγματοποιήσει η θεατρική ομάδα Σχολείο Παιχνιδιού – Εργαστήρι Πολιτιστικής Εκπαίδευσης 
 
Κράτηση θέσης μέσω της πλατφόρμας More.com
Πρόσβαση από σταθμό Μεταξουργείο ή Σταθμό Λαρίσης (Γραμμή 2)
 
*Αναφορικά με την παρουσίαση, οι γονείς, κηδεμόνες και συνοδοί των παιδιών καλούνται να έρθουν στον χώρο 13.30 ώστε να ολοκληρωθεί η παρουσίαση των παιδιών ενώπιον τους.
 
Για διευκρινήσεις και πληροφορίες μπορείτε να στείλετε email στο contact@alekosfassianos.grΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΔΩΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΙΧΟΙ – ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 9-12 ΕΤΩΝΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ

Οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να αναλάβουν τον ρόλο του επιμελητή, δημιουργώντας τη δική τους έκθεση ενώ παράλληλα αναλαμβάνουν διαφορετικούς ρόλους με στόχο να εξερευνήσουν τις κλίσεις τους οξύνοντας παράλληλα τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και το πνεύμα συνεργασίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει :Εξερεύνηση του μουσείου τόσο με το σώμα όσο και με τις αισθήσεις Σχεδιασμό εικαστικής έκθεσης μέσω τρισδιάστατου μοντέλου μακέτας (ξύλινη μακέτα)Ανακάλυψη προσωπικών αντικειμένων του ζωγράφουΑκουστική αφήγηση στο χώρο του μουσείουΣτο τέλος, τα παιδιά παρουσιάζουν τη δική τους έκθεση στους φανταστικούς επισκέπτες -σε ζωντανό χρόνο- με τη βοήθεια μικροσκοπικής κάμερας και φεύγοντας λαμβάνουν ένα δίπλωμα επιμελητή. ΕΓΓΡΑΦΕΣΣχεδιασμός εκπαιδευτικών προγραμμάτων 
Very Young Contemporary Art ( VYCA)

Mε την υποστήριξη της 
Alpha Bank 
& Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση
About Author