Μαθητές από τη Μυτιλήνη έφτιαξαν αεροπλάνο που εντοπίζει τις φωτιές -Thisisus.gr

Μαθητές από τη Μυτιλήνη έφτιαξαν αεροπλάνο που εντοπίζει τις φωτιές -Thisisus.gr
Μαθητές από τη Μυτιλήνη κέρδισαν την πρώτη θέση στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Generation Next του Ιδρύματος Vodafone.

Τα καλοκαίρια γίνονται όλο και πιο θερμά, με τους καύσωνες να έχουν μεγαλύτερη, ανησυχητική διάρκεια. Αυτός ο κόσμος που ανήκει στα παιδιά του αύριο, πρέπει να δράσει σήμερα!

Οι φωτιές στη χώρα μας και η εφιαλτική κατάσταση των τελευταίων ετών ήταν αυτή που παρακίνησε δύο μαθητές Γενικού Λυκείου από τη Μυτιλίνη να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. 

Μιλάμε για τον “Νίκο Ευστρατίου και τον Βαγγέλη Ιορδάνου ή αλλιώς στους ιπτάμενους πυροσβέστες, τους δύο μαθητές του που κατέλαβαν την πρώτη θέση στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Generation Next του Ιδρύματος Vodafone, στον οποίο μετείχαν εκατοντάδες μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Τα παιδιά είχαν κληθεί να δουλέψουν ομαδικά και να πειραματιστούν με την τεχνολογία, λύνοντας πραγματικά προβλήματα της τοπικής κοινωνίας τους. Το πρόβλημα που οι μαθητές από τη Μυτιλήνη θα ήθελαν να λύσουν, να… σβήσουν μια και καλή, είναι οι πυρκαγιές. Για να το πετύχουν σχεδίασαν το Fire Detecting Airplane, ένα μικρό, ηλεκτρικό, αυτόνομο αεροσκάφος που μπορεί να εντοπίζει έγκαιρα τις εστίες φωτιάς ενημερώνοντας τις αρμόδιες αρχές.” όπως αναφέρται στην εφημερίδα Καθημερινή.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Δείτε το βίντεο! 

ο καθηγητής που άκουσε την πρόταση την βρήκε λίγο υπερβολική, όμως τα δύο παιδιά επέμειναν και τελικά κέρδισαν την πρώτη θέση στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Generation Next του Ιδρύματος Vodafone.

Με τέτοια εφερευετικότητα και ευφυΐα, υπάρχουν ελπίδες για το ζήτημα των πυρκαγιών και στέκονται στους ώμους των νέων παιδιών που ανάμεσα σε άλλα “κληρονομούν” και το πρόβλημα της κλιματικής κρίσης.

Θερμά συγχαρητήρια! 

Πηγή: Babyspace

About Author