Πως να μάθεις τη Γεωγραφία της Ελλάδας παίζοντας! Εκτυπώστε Δωρεάν -Thisisus.gr

Πως να μάθεις τη Γεωγραφία της Ελλάδας παίζοντας! Εκτυπώστε Δωρεάν -Thisisus.gr

Μαθαίνουμε τη γεωγραφία της Ελλάδας παίζοντας Εκτυπώστε Δωρεάν

Γράφει για το Thisisus.gr η Βασιλική Παπαδοπούλου

9 ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ – Ατελείωτη Διασκέδαση

Παιχνίδι με κάρτες για

για να γνωρίσουμε

την υπέροχη χώρα που ζούμε !!!

ΕΚΤΥΠΩΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ

Η ιδέα ξεκίνησε από ένα γαλλικό παιχνίδι με κάρτες, που μας έκαναν δώρο και λέγεται 7 οικογένειες . Οι παίχτες ανταλλάσσουν  μεταξύ τους κάρτες με στόχο να συγκεντρώσουν εικόνες από την ίδια οικογένεια σκύλων, νικητής είναι αυτός που θα κάνει τις περισσότερες οικογένειες.  Επειδή υπάρχει επανάληψη σκέφτηκα ότι είναι ιδανικό παιχνίδι για να απομνημονευτούν πληροφορίες στα παιδικά μυαλουδάκια …και βουαλά !!! ‘Εξι πόλεις από κάθε  γεωγραφικό διαμέρισμα, σκορπισμένες σε κάρτες, αναζητούν παίχτες να τις συγκεντρώσουν όλες μαζί και να κερδίσουν … γνώση και διασκέδαση !

Επίσης η ιδέα ήρθε σε συνδυαστική και με το βιβλία η Γεωγραφία είναι πολύ κουλ ακτίβιτι μπουκ για παιδιά, που το αγαπήσαμε πολύ και μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Εκτυπώστε, κόψτε (πλαστικοποιήστε) και το ταξίδι ξεκινάει !

Βασικοί κανόνες παιχνιδιού ( μπορείτε να ορίσετε δικούς σας κανόνες)

  • Μοιράζετε σε κάθε παίχτη από 7 κάρτες και τις υπόλοιπές τις αφήνετε στο κέντρο του τραπεζιού
  • Κάθε κάρτα αντιστοιχεί σε ένα γεωγραφικό διαμέρισμα, που αναγράφεται στο πάνω μέρος της κάρτας και από κάτω με κόκκινο υπογραμμισμένο είναι η πόλη που έχετε και πρέπει να μαζέψετε και τις υπόλοιπες 5 πόλεις.
  • Παίζει πρώτος ο πιο μικρός
  • Ο παίχτης που παίζει ζητάει από ένα συμπαίχτη της επιλογής του, μια πόλη από αυτές που του λείπουν (π.χ. έχω από την Μακεδονία τη Θεσσαλονίκη και ζητάω από το μπαμπά μου την Καβάλα), αν την έχει ο συμπαίχτης πρέπει να την δώσει . Όταν πετύχει την κάρτα που ζητάει ξαναπαίζει.
  • Αν ο συμπαίχτης δεν έχει την κάρτα που του ζητάνε,  τότε ο παίχτης παίρνει από τις κάρτες στο κέντρο και συνεχίζει ο επόμενος.
  • Όταν συγκεντρώσετε και τις 6 κάρτες που αντιστοιχούν στο γεωγραφικό διαμέρισμα , τις εμφανίζετε  και λέτε «έκανα εξάδα»
  • Όταν τελειώσουν οι κάρτες από το κέντρο, συνεχίζετε να ζητάτε από τους συμπαίχτες κάρτες μέχρι να σχηματιστούν όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα
  • Νικητής είναι αυτός που θα κάνει τις περισσότερες εξάδες 

Εκτυπώστε εδώ.

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!

About Author