Με Πινέλο και Ψυχή: Ένα παιδικό βιβλίο για την ομορφιά της τέχνης και της ζωής – Thisisus.gr

Με Πινέλο και Ψυχή: Ένα παιδικό βιβλίο για την ομορφιά της τέχνης και της ζωής – Thisisus.gr

Η τέχνη κάνει τη ζωή μας πιο όμορφη. Μπορεί όμως να κάνει πολύ περισσότερα, ειδικά όταν απευθύνεται σε μικρά παιδιά: μπορεί να δώσει χαρά, να εμπνεύσει δύναμη και αντοχή μπροστά στις αναποδιές, να καλλιεργήσει τη θετικότητα και την αισιοδοξία για το μέλλον.

Το βιβλίο «Με Πινέλο και Ψυχή: Η τέχνη της ζωής για παιδιά» της ψυχολόγου και ψυχοθεραπεύτριας Αρετής Δόνου από τις εκδόσεις Πεδίο, σε εικονογράφηση της Μάρως Αλεξάνδρου, είναι ένα τρυφερό και γεμάτο πλούσια συναισθήματα κείμενο και συνάμα ένα χρήσιμο και ευχάριστο εγχειρίδιο συναισθηματικής καλλιέργειας για μικρούς και μεγάλους.

Με αφορμή τη ζωή σπουδαίων ζωγράφων (όπως ο Βαν Γκογκ, ο Ρενουάρ, ο Πικάσο και άλλοι) και τα εμβληματικά τους έργα, ξετυλίγονται όμορφες ιστορίες που έχουν έναν στόχο: να καλλιεργήσουν στους μικρούς αναγνώστες την ψυχική ανθεκτικότητα, μια σημαντική ιδιότητα που θα τους επιτρέψει να τα βγάζουν πέρα στα δύσκολα, να μην τα χάνουν μπροστά στις αντιξοότητες και να αντιμετωπίζουν με χαρά και αισιοδοξία τη ζωή.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Οι πλούσιες δραστηριότητες στο τέλος του βιβλίου ενεργοποιούν τις αισθήσεις, διεγείρουν τον νου και τα συναισθήματα, ενώ επιτρέπουν στους γονείς να μοιραστούν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους.

Γιατί… «με πινέλο και ψυχή» ζούμε όμορφα και ευτυχισμένα!

About Author