Μια βαλίτσα γραμματάκια τριγυρνά σε ποιηματάκια -Παρουσίαση εκπαιδευτικού βιβλίου -Thisisus.gr

Μια βαλίτσα γραμματάκια τριγυρνά σε ποιηματάκια -Παρουσίαση εκπαιδευτικού βιβλίου -Thisisus.gr

Οι εκδόσεις Πρώτη ύλη και η Ειρήνη Πιπερίδου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του εκπαιδευτικού βιβλίου, Μια βαλίτσα γραμματάκια τριγυρνά σε ποιηματάκια, που αφορά σε παιδιά της α΄ δημοτικού.

Ένα σύγχρονο και πρωτότυπο εκπαιδευτικό βιβλίο, µε πλούσια έγχρωµη εικονογράφηση, 24 απλά ποιηµατάκια και µεγάλη ποικιλία ασκήσεων, αποτελεί την αφορμή για να γίνει μία γόνιμη συζήτηση για τα βιβλία γνώσεων για παιδιά και την

αξιοποίησή τους στην τάξη από τους εκπαιδευτικούς. Μία πρόταση διδασκαλίας.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Στην εκδήλωση συμμετέχουν δάσκαλοι, στελέχοι εκπαίδευσης και διευθυντές σχολείων.

Tρίτη 26 Σεπτεμβρίου, 7:30 μ.μ.

CAFÉ ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ (Πατησίων 44)

Ομιλητές

Δρ. Ιωάννης Παρκοσίδης, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Δ/νσης Εκπ/σης Δ΄ Αθήνας

Πηνελόπη Κονιστή, Διευθύντρια 2ου Δημοτικού σχολείου Αθηνών, Δασκάλα Ειδικής Αγωγής

Νικόλαος Μαγγανάρης,Διευθυντής 16ου Δημοτικού σχολείου Γαλατσίου

Ανδρομάχη Καλλιβρούση, Νηπιαγωγός και Παιδαγωγός με ενσυναίσθηση

Συντονισμός: Μαρία Κοκκίνου, Εκδότρια

Βιογραφικά ομιλητών

Ο Ιωάννης Παρκοσίδης είναι εκπαιδευτικός Π/θμιας Εκπ/σης, με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης “Πληροφορική στην Εκπαίδευση” και διδακτορικό δίπλωμα στην Εκπ/κή Τεχνολογία με υποτροφία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως δάσκαλος πάνω από είκοσι χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση και έχει διατελέσει Διευθυντής του 15ου Δημ. Σχ. Ηλιούπολης, Σύμβουλος και Συντονιστής της Μονάδας Επιμόρφωσης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Υπεύθυνος του έργου ΕΣΠΑ «Εισαγωγική Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών» και σήμερα κατέχει τη θέση Συμβούλου Εκπαίδευσης με 4ετή θητεία. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως στη χρήση και αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) στην εκπαίδευση και την εξ αποστάσεως επιμόρφωση μέσα από το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την αξιολόγηση εκπαιδευτικού λογισμικού ή/και διαδικτυακών εκπαιδευτικών εφαρμογών και συστημάτων διαχείρισης μάθησης.

Η Πηνελόπη Κονιστή είναι Διευθύντρια στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών από το 2011. Το 1984 αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Τριπόλεως. Το 1992 παρακολούθησε τη διετή μετεκπαίδευση των δασκάλων στη Γενική Αγωγή του Μαρασλείου Διδασκαλείου και το 2006 απόκτησε πτυχίο παιδαγωγικών από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ καθώς και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από τον Τομέα Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ΠΤΔΕ – ΕΚΠΑ στην Ειδική Αγωγή. Τα επιστημονικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στους τρόπους βελτίωσης των δεξιοτήτων των μαθητών με Μαθησιακές Δυσκολίες ώστε να καταστούν απόλυτα λειτουργικοί στις απαιτήσεις του παραδοσιακού σχολείου καθώς και στους τρόπους ανίχνευσης της σχολικής ετοιμότητας των μαθητών πριν τη μετάβασή τους από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο.

O Νικόλαος Μαγγανάρης είναι πτυχιούχος Παιδαγωγικών και Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, (Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας). Κατέχει μάστερ στη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων. Έχει επιμορφωθεί στην Ειδική Αγωγή, ΕΚΠΑ και στην επιμόρφωση στον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό, Παν/μιο Αγωγής. Υπήρξε Δημοτικός Σύμβουλος Γαλατσίου (1991 – 2019), Αντιδήμαρχος Γαλατσίου (1999-2002), Υποψήφιος Δήμαρχος Γαλατσίου (2014), Οργανωτικός Γραμματέας της Δημοκρατικής Συνεργασίας Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Μέλος του Β/θμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, ως εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ. Έχει διατελέσει Διευθυντής Σχολικών μονάδων του Γαλατσίου και της Αθήνας και σήμερα υπηρετεί ως Διευθυντής στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου.

Η Ανδρομάχη Καλλιβρούση είναι νηπιαγωγός με μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Δίνει ιδιαίτερη σημασία στην παιδαγωγική αξιοποίηση των παιδικών βιβλίων, ώστε να καλλιεργείται η φιλαναγνωσία, η συναισθηματική έκφραση και η ψυχική ενδυνάμωση των παιδιών όλων των ηλικιών. Παράλληλα, συνδέει και συστήνει βιβλία με εργαστήρια δεξιοτήτων για περαιτέρω χρήση στην τάξη. Ταυτόχρονα, έχει δημιουργήσει ιστολόγιο και social media με τίτλο «Παιδαγωγοί με ενσυναίσθηση»,  τα οποία στοχεύουν στην ουσιαστική συνεργασία εκπαιδευτικών, γονέων και ειδικών με δράσεις και ιδέες θετικής διαπαιδαγώγησης, ενώ είναι ενεργό μέλος στη δράση «Ναι μπορώ» του Στέφανου Ξενάκη για την ενίσχυση καλών πρακτικών στις σχολικές τάξεις.

Η Ειρήνη Πιπερίδου, συγγραφέας του βιβλίου, γεννήθηκε στη Δράμα και πέρασε τα παιδικά της χρόνια στο Παρανέστι. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι κάτοχος δυο μεταπτυχιακών διπλωμάτων, στην Ηλεκτρονική Μάθηση και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Από το 2018 κατέχει τη θέση της Υποδιευθύντριας στο 22ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 συμμετείχε στο πρωτοπόρο εγχείρημα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης. Έχει συμμετοχή σε πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όπως Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, e-Twinning, Erasmus+ (KA2), καθώς και σε εκπαιδευτικά συνέδρια ως εισηγήτρια. Τον Μάιο του 2021 έγραψε τους στίχους του τραγουδιού «Η πιο γλυκιά ανάμνηση» για την αποφοίτηση των τότε μαθητών της, το οποίο αγκαλιάστηκε θερμά από τον κόσμο.

About Author