Μια βόλτα στο Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής -Thisisus.gr

Μια βόλτα στο Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής -Thisisus.gr

Κάνοντας μια βόλτα στο Μοσχάτο θα συναντήσουμε ένα κτήριο όπου στεγάζεται η ιστορία των σημερινών ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ο λόγος για το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής. Ιδρύθηκε το 2009 και από το 2012 αποτελεί τον πρώτο επίσημο φορέα στην Ελλάδα που συγκεντρώνει τη γνώση γύρω από την εξέλιξη της πληροφορικής από το 1970 έως τα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής είναι το μοναδικό μουσείο στο είδος του στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Βασίζεται σε δωρεές υπολογιστών, περιφερειακών και λογισμικού από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά και ιδιώτες.

Στους χώρους του μουσείου φιλοξενούνται πάνω από 280 υπολογιστές και περισσότερα από 5.000 αντικείμενα από τον χώρο της πληροφορικής.

Σκοπός του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής είναι, μεταξύ άλλων, η διάσωση, συλλογή και συντήρηση μοναδικών μηχανημάτων και εντύπων από τον τομέα της πληροφορικής, που συντέλεσαν στην εξέλιξη της τεχνολογίας, όπως και η γνωριμία και η διάδοση της ιστορίας της Πληροφορικής στο κοινό.

Στο χώρο του μουσείου εκτίθεται μεγάλος αριθμός υπολογιστικών συστημάτων από τις πιο γνωστές εταιρείες πληροφορικής. Εταιρείες όπως η Sinclair, η Commodore, η Amstrad , η Texas Instruments, η Wang, η Olivetti PC, η Zenith, η Casio, η Compaq, η Toshiba, η Sharp, η Apple και άλλες.

Από τον άβακα και τη λυχνία, από τις διάτρητες κάρτες έως τις πρώτες μνήμες, το πρώτο ποντίκι και τους πρώτους υπολογιστές αυτά και ακόμη περισσότερα θα βρούμε στο μουσείο που μας κάνει κλικ!

Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για να περιηγηθείτε εικονικά στους χώρους του μουσείο μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα elmp.gr

Τρύφωνας Σιάνος

About Author

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την προσπάθεια αποστολής του αιτήματός σας. ΠΑΡΑΚΑΛΩ προσπαθήστε ξανά.

This Is Us will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.