Μην παίρνεις αγκαλιά το παιδί θα μάθει – Thisisus.gr

Μην παίρνεις αγκαλιά το παιδί θα μάθει – Thisisus.gr

Το τελευταίο διάστημα όλο και πέφτουν μπροστά μου κοινοποιήσεις και άρθρα περί αγκαλιάς παιδιών.

“Το παιδί μου είναι τριών μηνών και κλαίει συνέχεια. Σταματάει μόνο όταν το πάρω αγκαλιά, τι να κάνω;”

“Έχω ένα βρέφος δυο μηνών και ηρεμεί μόνο στην αγκαλιά μου, αλλά δε θέλω γιατί έτσι θα μάθει, τι να κάνω;”

Έχουμε καταλάβει ότι μιλάμε για πλάσματα που μόλις γεννήθηκαν κι ακόμα προσπαθούν να αναγνωρίσουν το γύρω και το μέσα τους; Οι πολλές αγκαλιές αγάπης δεν έβλαψαν κανέναν. Τουναντίον, δημιούργησαν υγιής ενήλικες. Από την άλλη η έλλειψη αγκαλιάς οδήγησε σε πολλά προβλήματα στην ενήλικη ζωή. Σκέψου μόνο πόσο όμορφα νιώθεις εσύ όταν σε παίρνει κάποιος αγκαλιά. Εκεί θα βρεις και την απάντηση που ψάχνεις μέσα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κι εν τέλει όλοι εσείς που λέτε με πάθος: “Μην παίρνεις αγκαλιά το παιδί θα μάθει” θέλω λίγο να μας εξηγήσετε, θα μάθει τι;

  • Ότι το αγαπάς και τρέχεις να καλύψεις κάθε του ανάγκη;
  • Ότι το νοιάζεσαι και το μόνο που θέλεις είναι να είναι καλά και να νιώθει ασφαλής;
  • Ότι προτεραιότητα σου είναι το παιδί σου;

Ναι όντως θα μάθει. Θα τα μάθει όλα αυτά και θα μπορεί στη ζωή του να έχει αυτοπεποίθηση. Γιατί ήσουν δίπλα του όταν ακόμα δεν γνώριζε καλά καλά τι είναι το ίδιο. Όταν προσπαθούσε να μάθει τον κόσμο και να ξεχωρίζει τα συναισθήματα. Όταν ακόμα δεν ήταν ανεξάρτητο και ήξερε πως δεν είχε κάτι να φοβηθεί. Ναι θα μάθει τι πάει να πει ασφάλεια.

Γι’ αυτό και σαν πήρε τη ζωή στα χέρια του στα πρώτα του βήματα έφυγε με φόρα χωρίς να κοιτάξει πίσω του. Ένιωθε δυνατό. Πίστευε στον εαυτό του, γιατί εσύ πίστεψες πρώτα σε αυτό. Κι αυτό είναι προς τιμή σου.
Να νιώθεις περήφανος. Είσαι άξιος γονιός.

Υπάρχει διαφορά μεταξύ καλομαθημένου και κακομαθημένου. Σα μάθεις να τα ξεχωρίζεις, θα βρεις τον τρόπο και τον χώρο να κάνεις ότι χρειάζεται για να νιώσει ασφάλεια και το δικό σου το παιδί.

Με αγάπη μόνο,

Μαρίνα

Δείτε επίσης

Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο καλοί γονείς είστε;

Το δικό μου καλομαθημένο, το αγαπώ

About Author