Μην περάσεις τη γραμμή Ένα βιβλίο που σε καλεί σε δράση -Thisisus.gr

Μην περάσεις τη γραμμή Ένα βιβλίο που σε καλεί σε δράση -Thisisus.gr

Τίτλος: Μην περάσεις τη γραμμή

Συγγραφέας: Isabel Minhos Martins

Εικονογράφηση: Bernardo P. Carvalho

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Εκδότης: Μικρή Σελήνη

Ένας φρουρός εμποδίζει την είσοδο των ανθρώπων (και των ζώων) στην επόμενη σελίδα του βιβλίου. Τι θα γίνει όμως όταν μια παιδική μπάλα, κυλήσει και καταφέρει να περάσει στην επόμενη σελίδα; Τι θα γίνει όταν ο φρουρός παραβλέψει τις εντολές του στρατηγού;

Ένα ζωηρό βιβλίο, με υπέροχη εικονογράφηση και με περιεχόμενο για πολλαπλές αναγνώσεις! Ένα βιβλίο που δεν χρειάζεται πολλές λέξεις για να σου δείξει πόσο σημαντική είναι η ελευθερία!

Η εικονογράφησή του μας πήρε το μυαλό και μας ταξίδεψε! Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα silent book μιας και οι εικόνες του λένε πολλά περισσότερα από τις λέξεις! Ένα βιβλίο που μπορείς μαζί του να δημιουργήσεις ιστορίες και να παίξεις ατελείωτα. Μας θύμισε κάπως, τα βιβλία του Herve Tullet μιας και είναι ανοιχτό σε ερμηνείες και η εικονογράφηση του δίνει πολλά ερεθίσματα στα παιδιά.

Ακόμα περισσότερο το αγαπήσαμε γιατί πραγματεύεται το θέμα της τυφλής υπακοής και το θέμα της ελευθερίας!

Με το “Μην περάσεις τη Γραμμή”, γελάσαμε, συζητήσαμε ώρες ατελείωτες, ζωγραφίσαμε και περάσαμε πραγματικά υπέροχα! Εκμεταλλευτήκαμε δηλαδή στο έπακρο, όσα μπορεί να σου προσφέρει ένα Εξαιρετικό βιβλίο!

Από το οπισθόφυλλο:

Ο φρουρός υπακούει πιστά στις διαταγές του στρατηγού. Αυτή τη φορά η εντολή είναι να μην περάσει κανείς τη γραμμή. Η δεξιά σελίδα του βιβλίου ανήκει στον στρατηγό και πρέπει να μείνει κενή για όσο εκείνος το επιθυμεί. Καθώς το πλήθος των ηρώων συγκεντρώνεται δίπλα στο όριο της σελίδας, ο φρουρός δέχεται πιέσεις.

Αν δεν μπορεί κανείς να περάσει στην απέναντι σελίδα, τότε τι θα συμβεί με την ιστορία;

Μια ιστορία για τον αυταρχισμό. την απολυταρχική συμπεριφορά και την επιβολή που συντρίβεται στο τέλος από τους ίδιους τους καταπιεσμένους. Και όλα αυτά επειδή μια μπάλα κατάφερε να περάσει το όριο της δεξιάς σελίδας του βιβλίου. Η επανάσταση ξεκινά και ο στρατηγός συντρίβεται από την ορμή του πλήθους.

Με αγάπη Σοφία

About Author