Μini κεκάκια για το σχολείο – Thisisus.gr

Μini κεκάκια για το σχολείο – Thisisus.gr

Αυτά τα κεκάκια για το σχολείο τα έχουμε τιμήσει πολλές φορές. Τα παιδιά μας τα λατρεύουν. Ε τώρα που ανοίγουν σιγά σιγά και τα σχολεία είπαμε να τα θυμηθούμε! Άλλη μια συνταγή που αγαπήσαμε από το υπέροχο blog Spoon’n’love . Να σας πω την αλήθεια μου ποτέ δεν έκανα το γλάσο! Το απολαμβάνουμε και χωρίς αυτό. Περί ορέξεως…

Θα χρειαστείτε:

  • 3/4 κούπας καλαμποκέλαιο
  • 1 κούπα νερό χλιαρό
  • 1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1 κ. γλυκού baking powder
  • 1 κ. γλυκού σόδα
  • 1 κούπα κακάο NESTLE
  • 70 γρ σοκολάτα γάλακτος NESTLE
  • 3 1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το γλάσο

  • 3 κ. σούπας πετιμέζι ή σιρόπι αγαύης ή μέλι
  • 2 κ. σούπας λάδι καρύδας μαγειρικό
  • 3 κ. σούπας κακάο σκόνη

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ ανακατεύετε καλά μ’ ένα κουτάλι το λάδι και στη συνέχεια προσθέστε  το φυσικό χυμό και την καστανή ζάχαρη.

Χτυπήστε για λίγο σε σιγανή ένταση τα υλικά μ’ ένα μίξερ χειρός.

Προσθέστε λίγο λίγο το νερό , το baking,  τη σόδα και το κακάο συνεχίζοντας το χτύπημα.

Στη συνέχεια, βάλτε το αλεύρι (κοσκινισμένο) και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Τέλος, ρίξτε την ψιλοκομένη σοκολάτα γάλακτος και ανακατεέψτε ελαφρώς.

Λαδώστε μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο). Μπορείτε εναλλακτικά να τοποθετήσετε το μείγμα σε θήκες για μάφινς και να ψήσετε για 20 λεπτά περίπου.

Όταν ψηθεί το αφήνετε να κρυώσει.

Στο μεταξύ φτιάχνετε το γλάσσο ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι – αφού έχετε ανοίξει το μάτι.

Όταν το κέικ κρυώσει καλά περιχύνετε με το γλάσο. Αφήνετε για 5-10 λεπτά και απολαμβάνετε.

Tips της Νάντιας μας:

Εαν θέλετε μπορείτε να βάλετε αντί για σοκολάτα γάλακτος λίγο τριμένο πράσινο κολοκύθι (κανείς δε θα το καταλάβει). Είναι εξαιρετικά!

Μην τρομάξετε με το μείγμα-βγαίνει λίγο σφιχτό-όχι δεν κάνετε λάθος έτσι είναι.

Καλή σας απόλαυση.

About Author

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την προσπάθεια αποστολής του αιτήματός σας. ΠΑΡΑΚΑΛΩ προσπαθήστε ξανά.

This Is Us will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.