“MONTESSORI creative days” στο hello kids! -Thisisus.gr

“MONTESSORI creative days” στο hello kids! -Thisisus.gr

“MONTESSORI creative days” στο hello kids!

H  greek_montessori_mama στην Αθήνα!

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 & ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ
hello kids

Ο πολυχώρος hello kids συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια λειτουργίας στον χώρο της δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και το γιορτάζει διοργανώνοντας ένα διαδραστικό διήμερο, αφιερωμένο στη μέθοδο MONTESSORI, με κεντρική καλεσμένη την Aλεξάνδρα Κοτσίδου, γνωστή στον χώρο των social media ως greek_montessori_mama!

Οι μοντεσσοριανές δραστηριότητες είναι ελκυστικές για τα παιδιά, ενισχύουν την προσωπική τους ανεξαρτησία και εστιάζουν στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων των παιδιών στην ολότητά τους. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΟΥ
(παράλληλες δράσεις)

  1. Συναντήσεις γονέων – συνοδών με την greek_montessori_mama


Η greek_montessori_mama, έχοντας βιωματική επαφή με τη μέθοδο MONTESSORI, καθώς εφαρμόζει εδώ και χρόνια τις αρχές της μεθόδου και στο δικό της σπίτι, θα μοιραστεί με τους γονείς – συνοδούς τις εμπειρίες της, θα παρουσιάσει μέρος της σχεδιαστικής δουλειάς της και θα απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις και απορίες.

2.Μοντεσσοριανές δραστηριότητες για παιδιά 4-10 ετών

  • Παρουσίαση μοντεσσοριανού υλικού σε σχέση με τη βοτανική και τα φύλλα (αντιστοίχιση, αναγνώριση φύλλων, τυπώματα) και τα καιρικά φαινόμενα (παζλ ουράνιο τόξο και βροχή, αναμείξεις χρωμάτων και κατασκευή)
  • Εργαστήρι: Ζωγραφική σε πάνινη τσάντα

Αποτυπώνουμε, με τα κατάλληλα χρώματα, τα φθινοπωρινά φύλλα και τα καιρικά φαινόμενα πάνω σε πάνινη, οικολογική τσάντα δραστηριοτήτων.

Οι δράσεις του διημέρου έχουν σχεδιαστεί από  δύο εξαιρετικές παιδαγωγούς:  την Αδαμαντία (mia_daskala), δασκάλα στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και  Βαρήκοων Πάτρας και την Ανδρομάχη (big_mama_paidagogoi), νηπιαγωγό και ειδική παιδαγωγό, οι οποίες σε συνεργασία με την έμπειρη ομάδα του hello kids θα δουλέψουν μαζί με τα παιδιά και τις δύο ημέρες!

ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10:30 έως 12:30

                              13:00 έως 15:00

                                    17:30 έως 19:30

 ΚΥΡΙΑΚΗ           10:30 έως 12:30

                              13:00 έως 15:00

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ: 12 €

ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ 31/10: 10€

Είσοδος για τους συνοδούς: ελεύθερη

Το διήμερο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-10 ετών και τους γονείς-συνοδούς τους.

Εισιτήρια: www.ticketservices.gr

TOΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Πολυχώρος hello kids

Εμπορικό Κέντρο Atrium, Χαριλάου Τρικούπη 6- 10 Αθήνα

www.hellokids.gr

Λίγα λόγια για τους συντελεστές:

Με φωνάζουν Αλεξάνδρα! Είμαι μητέρα τριών παιδιών. Οι σπουδές μου είναι στον κλάδο της οικονομίας  (Διοίκηση & Οικονομία) και το χόμπι μου ο χορός.  Σήμερα συνεχίζω να επιμορφώνομαι με εκπαιδευτικά σεμινάρια γύρω από την ανάπτυξη των παιδιών, έχοντας αποφοιτήσει από το μοντεσσοριανό Ινστιτούτο, ως βοηθός μοντεσσοριανής παιδαγωγού, με μοναδικό σκοπό να κατανοώ καλύτερα τις ανάγκες των παιδιών σε κάθε ηλικιακό στάδιο ανάπτυξης και να εξελίσσω το υλικό που σχεδιάζω.

Η Greek Montessori Mama ήταν συνέπεια της αγάπης που είχα για το εκπαιδευτικό παιχνίδι και υλικό. Ξεκίνησα ζωγραφίζοντας μοντεσσοριανές κάρτες για τα παιδιά μου και σχεδιάζοντας ξύλινα εκπαιδευτικά υλικά που δεν μπορούσα να βρω στην Ελλάδα.  Για όλα όσα σχεδιάζω κινητήριος δύναμη και έμπνευση αποτελούν τα παιδιά μου και το εκπαιδευτικό υλικό της Μοντεσσόρι.

Είμαι η Αδαμαντία, κωφή εκ γενετής και μητέρα 2 παιδιών. Από μικρή ήθελα να γίνω δασκάλα σε κωφά παιδάκια για να τα βοηθήσω , όπως βοήθησαν εμένα. Τα κατάφερα και τώρα είμαι δασκάλα στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και  Βαρήκοων Πάτρας.  Πάντα έψαχνα τρόπους να βελτιώνω το μάθημά μου, πάντα έφερνα το μάθημα στα μέτρα του κάθε μαθητή. Τα τελευταία δύο χρόνια, αφού ανακάλυψα τη μέθοδο MONTESSORI, η οποία ταιριάζει και στους κωφούς μαθητές, ξεκίνησα να δημιουργώ υλικό και να χρησιμοποιώ μοντεσσοριανά στοιχεία στη τάξη μου, τα οποία τα παρουσιάζω στη σελίδα που διαχειρίζομαι στο Instagram “mia_daskala”. Το ρητό μου είναι ” Αν ένα παιδί δεν μπορεί να μάθει με τον τρόπο που το διδάσκουμε ίσως θα πρέπει να το διδάξουν με τον τρόπο που μαθαίνει”.  Ένα από τα πολλά όνειρά μου είναι να ανοίξω μοντεσσοριανό σχολείο δημοτικής εκπαίδευσης.

Είμαι η Ανδρομάχη, μητέρα δίδυμων 7χρονων κοριτσιών, νηπιαγωγός και ειδική παιδαγωγός. Ταυτόχρονα, στον κόσμο του διαδικτύου, είμαι η big_mama_paidagoi και διαχειρίζομαι την ομάδα, το Instagram και το ιστολόγιο “Παιδαγωγοί με ενσυναίσθηση”. Όραμά μου είναι η εύρυθμη συνεργασία εκπαιδευτικών, γονέων και ειδικών με στόχο τη θετική διαπαιδαγώγηση των παιδιών και ταυτόχρονα την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης. Παράλληλα, δημιουργώ εκπαιδευτικό υλικό γύρω από θέματα που απασχολούν τα παιδιά αλλά και δραστηριότητες βασισμένες σε παιδικά παραμύθια. Φέτος, ολοκληρώνω το μεταπτυχιακό μου στην Εκπαίδευση ενηλίκων στο ΕΑΠ, ενώ είμαι ενεργό μέλος στην ομάδα “Ναι μπορώ” του Στέφανου Ξενάκη για την εισαγωγή καλών πρακτικών στις σχολικές τάξεις.

About Author