Μου θέλατε και τάπλετ για τηλεκπαίδευση – Thisisus.gr

Μου θέλατε και τάπλετ για τηλεκπαίδευση – Thisisus.gr

Δε θα δοθούν τάπλετ σε μαθητές για την τηλεκπαίδευση.

Περίπου 24 ώρες κράτησε το όνειρο γονέων και μαθητών ότι το υπουργείο Παιδείας θα τους παραχωρήσει τεχνολογικά μέσα (ταμπλέτ-λαπτοπ) για να καλυφθούν οι ανάγκες της τηλεκπαίδευσης. 

Με νέα «διορθωτική» εγκύκλιο το υπουργείο επισημαίνει πως «η καταγραφή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών/συσκευών αφορά αποκλειστικά και μόνο σε ελλείψεις της σχολικής μονάδας και επ’ ουδενί φυσικών προσώπων (εκπαιδευτικών ή μαθητών).». 

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Ας πάρουμε όμως τα πραγματα από την αρχή. 

Στις 7 Απριλίου εστάλη εγκύκλιος από το υπουργείο Παιδείας προς τους διευθυντές των σχολικών μονάδων όλης της χώρας που  ελεγε:

Όπως όλοι καταλαβαίνουμε τα τεχνολογικά μέσα θα χρησιμοποιούσαν και μαθητές αφού παρακάτω η ίδια εγκύκλιος ανέφερε στους στόχους αυτής της πρωτοβουλίας: 

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε όλη την εγκύκλιο εδώ

Ο ενθουσιασμός ανάμεσα στους μαθητές που είναι αποκλεισμένοι από την τηλεκπαίδευση αλλά και στους γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους να μην μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα  ήταν μεγάλος. Ενθουσιασμός και υπερηφάνια ότι επιτέλους το ελληνικό κράτος έστω και με μια δυσάρετση αφορμή πήρε μπρος και κατάλαβε ότι πρεπει να στηρίξει την τεχνολογική μόρφωση των μαθητών. 

Φευ! 48 ώρες αργότερα και αφού οι καταγεγραμμένες ανάγκες πλέον είχαν φτάσει στο υπουργείο ήρθε μια διορθωτική εγκύκλιος να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Συγκεκριμένα η νέα εγκύκλιος αναφέρει: «διευκρινίζουμε ότι η καταγραφή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών/συσκευών αφορά αποκλειστικά και μόνο σε ελλείψεις της σχολικής μονάδας και επ’ ουδενί φυσικών προσώπων (εκπαιδευτικών ή μαθητών)».

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο εδω

Σε μια μέρα τα εικονικά μας σχολεία θα κλείσουν για τις εικονικές διακοπές τους Πάσχα. Και η ζωή μας θα συνεχιστεί εικονικά ή μη, χωρίς τάμπλετ. 

About Author