Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης προσκαλεί τα παιδιά να ζωγραφίσουν «Όλοι ίσοι μα όλοι διαφορετικοί» -Thisisus.gr

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης προσκαλεί τα παιδιά να ζωγραφίσουν «Όλοι ίσοι μα όλοι διαφορετικοί» -Thisisus.gr

«Όλοι ίσοι μα όλοι διαφορετικοί» μας λέει το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Με αυτό το σύνθημα ανοίγει τις πόρτες της φετινής δράσης για να γιορτάσει την Διεθνή Ημέρα Μουσείων.  «Μουσεία για την Ισότητα: ποικιλομορφία και κοινωνική συνοχή» «Όλοι ίσοι μα όλοι διαφορετικοί»

Η μοναδική αυτή δράση του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης έχει σαν σκοπό την ανάδειξη της διαφορετικότητας και της ποικιλομορφίας. Της ανάδειξης των Μουσείων σαν πυλώνες διασφάλισης αυτής της διαφορετικότητας.

Στα πλαίσια της διαφορετικότητας και του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων το Ελληνικό Μουσείο Παιδικής Τέχνης προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν δημιουργώντας τα δικά τους μοναδικά έργα Τέχνης.

Παιδιά τελείως διαφορετικά μεταξύ τους, με διαφορετική καταγωγή διαφορετική κουλτούρα, παιδιά με αναπηρίες, με ιδιαιτερότητες στέκονται το ένα πλάι στο άλλο και μας παρουσιάζουν τα μοναδικά τους έργα! «Μόνος ή μοναδικός; Διαφορετικότητα και ρατσισμός» με έμπνευση από την διάσημη καλλιτέχνιδα Marisol Escobar.

“Όλοι ίσοι μα όλοι διαφορετικοί”

Όλοι είμαστε ίσοι, μα διαφορετικοί, Μοναδικοί. Αποδεχόμενοι τον Άλλο, αποδεχόμαστε την Ισότητα

Σπάζοντας προκαταλήψεις και στερεότυπα. Είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο δικαίωμα στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την τέχνη, την κοινωνία. Έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες. Όπως κάθε παιδί έχει ανάγκη να πάει στο σχολείο, να παίξει, να αθληθεί, να νιώσει φροντίδα και αγάπη…» μας λέει το Μουσείο Ελληνικής παιδικής Τέχνης και προσκαλεί τα παιδιά να στείλουν τις δικές τους μοναδικές ζωγραφιές ή κατασκευές με απλά υλικά που έχουμε στο σπίτι δημιουργώντας εικόνες παιδιών από διαφορετικούς πολιτισμούς.

Τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα Τέχνης αλλά και να απολαύσουν τα έργα Τέχνης άλλων Παιδιών που μας δείχνουν την μοναδικότητα και την διαφορετικότητα του Καθενός μέσα από την παιδική φαντασία και τα μοναδικά παιδικά χρώματα!

Μπείτε στο site του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης για περισσότερες λεπτομέρειες γι αυτήν την εξαιρετική δράση που γιορτάζει επάξια την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε on line όλα τα έργα των παιδιών από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Παραμύθια ζωντανά απο το μουσείο παραμυθιού

About Author