Μουσικό παραμύθι: «Οι περιπέτειες του Ηρακλή» – Thisisus.gr

Μουσικό παραμύθι: «Οι περιπέτειες του Ηρακλή» – Thisisus.gr

Ο Θάνος Μικρούτσικος, Γιάννης Κότσιρας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μπάμπης Στόκας, Ρίτα Αντωνοπούλου και άλλοι, μας ταξιδεύουν σε ένα μουσικό παραμύθι με τίτλο «Οι περιπέτειες του Ηρακλή», το οποίο απευθύνεται σε παιδιά, κυρίως, προσχολικής ηλικίας και του Δημοτικού (2 έως 8 ετών) και περιλαμβάνει εικονογραφημένο βιβλίο, cd και μουσικές παρτιτούρες για παιδιά.

Λίγα λόγια για το βιβλίο


Το έργο πραγματεύεται τις περιπέτειες ενός σκύλου, του Ηρακλή, ο οποίος ταξιδεύει με μια παρέα από παιδιά σε διάφορες χώρες του κόσμου και αφηγείται τις ιστορίες ζώων που συναντά, με διδακτική και χιουμοριστική διάθεση. Σε αυτό το μεγάλο ταξίδι γνωρίζεται με το δελφίνι (Χάρις), το γαϊδούρι (Βρασίδας), την αρκούδα (Βαρβάρα), τον βάτραχο (Μάνθος), την καμήλα (Νεφερτίτη), τον ιπποπόταμο (Γιακούμπ), τη μαϊμού (Μαρίκα), τον ημίονο (Αμπντούλα), την ελεφαντίνα (Ζαχίρα), τον παπαγάλο (Φερνάντο) και το ζαρκάδι (Αλίκη). Οι ιστορίες έχουν οικολογικό υπόβαθρο, αλλά συγχρόνως υμνούνται αξίες της ζωής, όπως η φιλία, η υπομονή, η επιμονή και η προσπάθεια.

Η μουσική (cd) είναι ηχογραφημένη από κλασική συμφωνική ορχήστρα, τα κείμενα αφηγείται ηθοποιός (Άγγελος Μπούρας) και πάνω από 90 παιδιά συμμετέχουν ως χορωδία και στη δράση.

Περισσότερα για το «Οι Περιπέτειες του Ηρακλή του Σκύλου» αλλά και τον Στέργιο Γαργάλα θα βρείτε εδώ.

About Author