Τις προάλλες είχα αγοράσει ακέφαλα μπακαλιαράκια κατεψυγμένα (μη με ρωτήσετε γιατί, με το ιντερνετικό ψώνισμα όλο κάτι άκυρα παίρνω!). Έψαχνα που λέτε τι να κάνω και έπεσα πάνω σε αυτήν τη συνταγή στο DaddyCool κι επειδή ότι δοκιμάζουμε και αγαπάμε το μοιραζόμαστε πάντα είπα να σας βάλω τη συνταγή.
Θα χρειαστείτε:
- 1 πακέτο κατεψυγμένα ακέφαλα μπακαλιαράκια
- 6 πατάτες κομμένες ροδέλες όχι πολύ παχιές
- 1 μεγάλο ή 2 μικρά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- 5-6 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγη ζάχαρη
- 1/2 ποτήρι νερού άσπρο κρασί
- 2 κουταλιές σούπας κοφτές πελτέ ή φρέσκες ντομάτες τριμμένες
- λίγο κουρκουμά
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ξεπαγώνετε το ψάρι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Σοτάρετε στην κατσαρόλα το λάδι τα κρεμμύδια με το σκόρδο για 2-3 λεπτά και προσθέτετε τις πατάτες (5-7 λεπτά).
Σβήνετε με το κρασί και μαγειρεύετε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί.
Ρίχνετε τον πελτέ και ανακατεύετε αμέσως μετά και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ρίχνετε και τα υπόλοιπα υλικά: αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, κουρκουμά και τα σκεπάζετε με ζεστό νερό (να καλύπτει τις πατάτες). Μαγειρεύετε για 15 λεπτά προσέχοντας να υπάρχει ζουμί/σάλτσα.
Αμέσως μετά προσθέτετε τα μπακαλιαράκια με λίγο ζεστό νερό ακόμα και μαγειρεύετε άλλη μισή ώρα.
Απολαύστε ελεύθερα και χωρίς τύψεις.
Υπ. αν θέλετε προσθέτετε και καρότο. Εγώ δεν έβαλα.