Νηπιαγωγοί: Θεματική ενότητα Χελιδόνι -Thisisus.gr

Νηπιαγωγοί: Θεματική ενότητα Χελιδόνι -Thisisus.gr

Για το thisisus.gr γράφει η νηπιαγωγός Ανδρομάχη Πουλοπούλου.

Τι θα λέγατε να πούμε για τα Χελιδόνια;

Στην Ελλάδα τα χελιδόνια τα αγαπάμε πολύ και τα παιδιά ακόμα περισσότερο! Πάμε λοιπόν να δούμε μερικές δραστηριότητες που θα μπορούσαμε να κάνουμε μαζί με τα παιδιά μας ώστε να μάθουμε λίγα πράγματα παραπάνω για τα αγαπημένα μας χελιδόνια!

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Για αρχή μπείτε στην Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζεται να ξέρετε! Πατήστε εδώ.

Δείτε την υπέροχη παρουσίαση της Τάνιας Μάνεση με αξιοποίηση του Nearpod για την εξ αποστάσεως διδασκαλία για τα αγαπημένα μας χελιδόνια! Μια εξαιρετική δουλειά! Πατήστε εδώ.

Μαζί με τα χελιδόνια πάει και το γράμμα Χ! Δείτε το κουκλοθέατρο “Το Μυστικό γράμμα του κουτιού” από την Βάσω Παρτσαλάκη και μαντέψτε για ποιο γράμμα θα μιλήσουμε μαζί με τα αγαπημένα μας χελιδόνια! Για να χρησιμοποιήσετε το βίντεο στην εξ αποστάσεως διδασκαλία πατήστε εδώ.

Δείτε την ολοκληρωμένη παρουσίαση για τα χελιδόνια σε επιμέλεια της Μπατσκίνη Σοφίας και Ποταμιάνου Άννας. Πατήστε εδώ για την παρουσίαση.

Δείτε τέλος και το δικό μας υλικό για την θεματική ενότητα του χελιδονιού και βεβαιωθείτε πως έχετε μάθει τα πάντα!

Κατεβάστε το αρχείο εδώ

Extra Tip: Για να κάνετε το μάθημα ή το παιχνίδι στο σπίτι διασκεδαστικό, δοκιμάστε να το παρουσιάσετε σαν παιχνίδι με τις ανάλογες πίστες! ΠΕΡΝΑΜΕ ΠΙΣΤΕΣ και σε κάθε πιστα που περνάμε (με τη βοήθεια όλης της ομάδας μας-τάξης φυσικά) μας περιμένει μια έκπληξη! Την έκπληξη θα την κανονίσετε εσείς ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των παιδιών! Μπορεί να είναι από τον τρελό χορό του χελιδονιού, μέχρι ένα βίντεο έκπληξη! Σας δίνουμε ένα παράδειγμα της διάρθρωσης του μαθήματος σαν παιχνίδι με τις ανάλογες πίστες!

Τα παιδιά ενθουσιάζονται πολύ από το παιχνίδι αυτό.
1η Πιστα: Στα μέσα του κουκλοθέατρου σταματώ και ρωτώ  για ποιο γράμμα μας μιλά η κούκλα

2η ΠΙΣΤΑ: Λυσε το αίνιγμα (από το power point) 

3η πίστα: βρες λέξεις που ξεκινούν με τη φωνούλα Χχ από τις εικόνες(power point)

.4η Πίστα: λέξεις σε -όνι από Τάνια Μάνεση
5η Πίστα: μετρήσαμε χελιδόνια από Τάνια Μάνεση

6η πίστα: ζωγράφισε ένα χελιδόνι. Με τη βοήθεια από τις διαφάνειες (στο power point) ζωγραφίσαμε από ένα χελιδόνι.Κάθε παιδί μάλιστα άρχισε να μετρά πόσα κουνούπια έφαγε το δικό του χελιδόνι για να βρούμε το πιο “φαγανό” ώσπουστο τέλος ένας μαθητής εξαφανίστηκε από την οθόνη (κρύφτηκε κάτω από το γραφείο) και φώναζε ότι τον έφαγε ολόκληρο το χελιδόνι τουEmoji(επισυνάπτω το power point) 

7η και τελευταία πίστα δραματοποιούμε σκηνές από την εποχή που φτάνουν τα χελιδόνια- την Άνοιξη.Με τη βοήθεια του τροχού και τη συνοδεία της μουσικής από το τραγούδι  “Άνοιξη”

Πατήστε εδώ για τον τροχό της άνοιξης!

Και ακούστε και το τραγούδι της άνοιξης και βρείτε το σε videoLink εδώ.

Καλή επιτυχία!

About Author