Ο Φύλακας της Μνήμης, το πολυβραβευμένο αριστούργημα της Lois Lowry -Thisisus.gr

Ο Φύλακας της Μνήμης, το πολυβραβευμένο αριστούργημα της Lois Lowry -Thisisus.gr

Ο Φύλακας της Μνήμης, το πολυβραβευμένο αριστούργημα της Lois Lowry, κυκλοφορεί σε μετάφραση Φίλιππου Μανδηλαρά από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ.

Ο δωδεκάχρονος Τζόνας ζει σε μια ειρηνική κοινότητα που μοιάζει ιδανική: η πείνα, ο πόνος, ο πόλεμος έχουν εξαλειφθεί, τόσο από τη ζωή όσο και από τη μνήμη των ανθρώπων. Οι ανάγκες επιβίωσης είναι εξασφαλισμένες για όλους.

Ο Τζόνας δεν θα μπορούσε ποτέ να σκεφτεί πως κάτι πάει στραβά στον κόσμο του, πως το τίμημα για όλα αυτά μπορεί να είναι τρομερό. Όταν όμως επιλέγεται ως ο επόμενος Φύλακας της Μνήμης και γνωρίζει τον Δωρητή, ανακαλύπτει ότι η κοινότητα στην οποία ζει δεν είναι όσο τέλεια μοιάζει.

Ο Φύλακας της Μνήμης αποτελεί το σημαντικότερο βιβλίο της Lois Lowry. Έχει τιμηθεί με βραβεία μεγάλου κύρους, όπως το Newbery Medal. Πρόκειται για ένα κλασικό βιβλίο-σταθμό στο είδος της δυστοπικής επιστημονικής φαντασίας, που έχει πουλήσει περισσότερα από 12 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και έχει χαρακτηριστεί από τη School Library Journal ως ένα από τα καλύτερα νεανικά μυθιστορήματα όλων των εποχών.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε δωρεάν το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου.

Η Lois Lowry αποτελεί μια από τις σημαντικότερες συγγραφείς παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας του 20ού αιώνα. Σταθμός της συγγραφικής της πορείας αποτελεί το Number the Stars το 1989, το οποίο βραβεύεται -μεταξύ άλλων- με το Newbery Award, το οποίο η Λόρι ξανακερδίζει το 1994 για το βιβλίο Ο Φύλακας της Μνήμης (The Giver, 1993). Συνεχίζει να γράφει μέχρι σήμερα, υπό το πρίσμα του ρόλου της ως γιαγιάς, ενώ όπως λέει η ίδια: “Είμαι γιαγιά τώρα. Για τα δικά μου εγγόνια -και για όλους εκείνους της γενιάς τους- προσπαθώ, μέσω της γραφής, να μεταφέρω την παθιασμένη συνειδητοποίησή μου ότι σε αυτόν τον πλανήτη ζούμε αλληλένδετοι και ότι το μέλλον μας εξαρτάται από το να νοιαζόμαστε περισσότερο και να κάνουμε περισσότερα ο ένας για τον άλλον.

Η Συγγραφέας:

Lowry Lois

H Lois Lowry συγκαταλέγεται αναμφισβήτητα στις σπουδαιότερες Αμερικανίδες συγγραφείς νεανικής λογοτεχνίας του 20ού αιώνα. Έγινε διάσημη χάρη στην αγάπη της για τη δυστοπία και την εφευρετικότητα της γραφής της. Σύμφωνα με τους New York Times, η Lowry δίκαια θεωρείται πως έχει δημοσιεύσει «το καλύτερο βιβλίο νεανικής λογοτεχνίας που γράφτηκε ποτέ», μια αναφορά στο Ο Φύλακας της Μνήμης. Συνολικά, έχει συγγράψει πάνω από τριάντα μυθιστορήματα για παιδιά και εφήβους και έχει λάβει αναρίθμητες διακρίσεις. Ξεχωριστή θέση ανάμεσά τους κατέχει η διπλή κατάκτηση του πολύ σημαντικού Newbery Medal το 1990 με το Number the Stars, και το 1994 με τον Φύλακα της Μνήμης.


About Author

Προσθέστε Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *