“Ο Γίγαντας” – ένα παραμύθι για την απώλεια -Thisisus.gr

“Ο Γίγαντας” – ένα παραμύθι για την απώλεια -Thisisus.gr

Όταν επιλέγω να αγοράσω ένα παραμύθι, ομολογώ ότι πρώτα κοιτώ το εξώφυλλο και τη γραμματοσειρά. Ναι. Ξέρω. Την έχω πατήσει πολλές φορές. Αλλά επιμένω να το κάνω. Κάπως έτσι έπεσε στα χέρια μου και το παραμύθι “Ο Γίγαντας”. Με το που το είδα το άρπαξα! Και πριν καν το διαβάσω το πήγα στον παιδικό σταθμό των παιδιών μου.

Λίγο μετά το μεσημέρι λαμβάνω μήνυμα στο κινητό απο τη δασκάλα των παιδιών που μου γράφει: “Γιατί μας το έκανες αυτό με το παραμύθι; Κλαίμε όλες εδώ” “Ωχ πατάτα;” της γράφω και μου απαντά: “Είναι υπέροχο. Το λατρέψαμε και συγκινηθήκαμε τόσο πολύ”.

Καταλαβαίνετε οτι με το που πήρα τα παιδιά απο το σχολείο το διάβασα χωρίς ανάσα.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

“Οι γίγαντες δεν πεθαίνουν ποτέ όσο γεννούν νέους γίγαντες”

Το παραμύθι του Νίκου Ι. Καρμοίρη, που κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Πνοή, σε εικονογράφηση του Γιώργου Σγουρού, διαπραγματεύεται τη φιλία και την απώλεια. Και πιστέψτε με δεν υπάρχει ωραίος τρόπος να γράψεις για ένα τόσο λεπτό θέμα. Έλα όμως που ο συγγραφέας μέσα σε 27 εικονογραφημένες σελίδες μπορεί και ξεδιπλώνει το κουβάρι της ιστορίας του παρουσιάζοντας με ιδιαίτερη ευαισθησία το θέμα: Θάνατος.

Ο Γίγαντας

Ο μικρός Λεωνίδας, ζει σε ένα μακρινό χωριό και κάθε μέρα πρέπει να περάσει ένα ποτάμι προκειμένου να φτάσει στο σχολείο του. Σε εκείνο το ποτάμι λοιπόν συναντά έναν “γίγαντα”. Παρόλο που στην αρχή είναι επιφυλακτικός απέναντι του στην πορεία γίνονται φίλοι και τον βοηθάει κάθε μέρα να περάσει το ποτάμι. Τα χρόνια περνούν ο μικρός Λεωνίδας μεγαλώνει και φτάνει η μέρα που ο φίλος του ο γίγαντας δεν υπάρχει πια ανάμεσα τους. Ψάχνει να δει που πήγε, να βρει απαντήσεις για το φευγιό του. Μάταια. Μέχρι που ξαφνικά μια μέρα, μεγάλος πια ο Λεωνίδας, καλέστηκε να βοηθήσει ο ίδιος ένα μικρό παιδάκι να περάσει το ποτάμι για να πάει στην απέναντι όχθη. Και τότε συνειδητοποίησε κάτι που του είχε πει κάποτε ο δικός του γίγαντας: “Οι γίγαντες δεν πεθαίνουν ποτέ όσο γεννούν νέους γίγαντες”.

Αυτό είναι το πρώτο παραμύθι του Νίκου Καρμοίρη και εμείς ανυπομονούμε για τη συνέχεια, μιας και κατάφερε να κλέψει την καρδιά μας με την πρώτη.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Νίκος Ι. Καρμοίρης γεννήθηκε το 1989 στη Σπάρτη και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία στο τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ και συνεχίζει τις σπουδές του στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Καλαμάτα. Ασχολείται ενεργά με τα κοινά από την εφηβεία του έχοντας αναλάβει θέσεις ευθύνης σε πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς. Αρθρογραφεί από τα φοιτητικά του χρόνια στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Έχει εκδώσει μια ιστορική έρευνα και έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα. Κείμενά του έχουν διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, ενώ το πρώτο του παραμύθι, «Ο Γίγαντας», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

γράφει η Μαρίνα Φραγκεσκίδου

Διαβάστε επίσης:

“Καροτένια όνειρα”, είναι υπέροχο να είσαι ο εαυτός σου

Ο Νέλο και το μαγικό πινέλο – ένα βιβλίο για τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας

Η κουτσή κιθάρα – ένα παραμύθι για την αυταγάπη

5 Βιβλία που θα τονώσουν την φαντασία και την δημιουργικότητα των παιδιών

About Author