Ο Κήπος με τα συναισθήματα Ένα επίκαιρο παιδικό βιβλίο! -Thisisus.gr

Ο Κήπος με τα συναισθήματα Ένα επίκαιρο παιδικό βιβλίο! -Thisisus.gr

Αυτό το παιδικό βιβλίο θέλω εδώ και καιρό να σας το παρουσιάσω αλλά έμενε συνεχώς πάνω στο γραφείο μου, λόγω άλλων υποχρεώσεων! Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να το διαβάζουμε οικογενειακώς ξανά και ξανά! Και κάπως έτσι ο άντρας μου και ο γιος μου γίνανε οι μεγαλύτεροι και φανατικότεροι αναγνώστες του!

Δεν νομίζω όμως πως είναι μόνο αυτό που πρέπει να σας πω. Ο Κήπος με τα συναισθήματα είναι το πιο επίκαιρο βιβλίο που θα μπορούσατε να αγοράσετε, για να συζητήσετε με τα παιδιά σας, όλα όσα περνάμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο! Όλα αυτά τα καινούργια και παράξενα που ήρθαν στη ζωή μας με την καραντίνα!

Ένα βιβλίο το οποίο μας επιτρέπει να ταυτιστούμε και να επεξεργαστούμε όλα όσα νιώθουμε! Ένα βιβλίο πολύτιμος οδηγός για γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς!

“Έναν καιρό και μια φορά, σε έναν πλανήτη αλλιώτικο, ζούσε σε μια καστροπολιτεία ένα κοριτσάκι, που το όνομά της ήταν Ουρανία και ήταν διαφορετική από την οικογένειά της. Ο μπαμπάς της ΄ήταν ο άρχοντας του κάστρου και ήθελε δικαιοσύνη και ειρήνη, αλλά το προσπαθούσε με τρόπους σκληρούς. Απαγόρευε κάθε άγγιγμα, κάθε αγκαλιά, κάθε σωματική επαφή ανάμεσα στους ανθρώπους, δεν επέτρεπε να αγγίζουν ούτε καν τα ζώα και τα φυτά”

Ο Κήπος με τα συναισθήματα είναι ένα βιβλίο που γράφτηκε για να μας δείξει πως μπορούμε να αφήνουμε την γκρίζα πλευρά μας να γίνει χρωματιστή! Πως μπορεί και πρέπει παρά τις δυσκολίες να αφήνουμε τη χαρά να έρχεται στη ζωή μας!

Δεν υπάρχει καλύτερη συζήτηση να ανοίξουμε με τα παιδιά μας από αυτή στην οποία μπορούμε να μιλήσουμε για τα συναισθήματά μας! Να μιλήσουμε για όλα αυτά που νιώθουμε καθημερινά. Για όλα αυτά που μας κάνουν να νιώθουμε χαρά! Μαζί τους φυσικά θα μιλήσουμε και για όλα εκείνα που μας κάνουν να νιώθουμε πόνο και θύμο! Γιατί ο Κήπος των συναισθημάτων έχει απ’ όλα!

Ένα βιβλίο που αξίζει πολλά! Ένα βιβλίο που έχει σίγουρα θέση στη βιβλιοθήκη των παιδιών και των σχολείων! Ένα βιβλίο που θα έπρεπε να σας έχω παρουσιάσει πολύ νωρίτερα!

Συγγραφέας: Βίκυ Σακκή Εικονογράφηση: Νικόλαος Πολυχρονόπουλος

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Με αγάπη Σοφία

About Author