Ο Μαγικός Αυλός της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου Δωρεάν για μικρούς και μεγάλους –Thisisus.gr

Ο Μαγικός Αυλός της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου Δωρεάν για μικρούς και μεγάλους –Thisisus.gr

Ο Μαγικός Αυλός της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου

Σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς  και καθώς οι παραγωγές και οι εκδηλώσεις αναβάλλονται στη Βασιλική Όπερα και σε όλο τον κόσμο, προσφέρουν ένα πρόγραμμα δωρεάν εκπομπών και ζωντανού περιεχομένου που το κοινό μπορεί να έχει πρόσβαση δωρεάν οπουδήποτε, οποτεδήποτε σε όλο τον κόσμο, φέρνοντας τόσο το μπαλέτο όσο και την όπερα σε κάθε σπίτι και κάθε συσκευή.  

Η κλασική παραγωγή του David McVicar αγκαλιάζει τόσο τη σοβαρότητα όσο και την κωμωδία του έργου του Μότσαρτ. Το κοινό μεταφέρεται σε έναν φανταστικό κόσμο χορευτικών ζώων, ιπτάμενων μηχανών και εκθαμβωτικών ουρανών. Ο Μαγικός Αυλός, έργο πλούσιο σε συμβολισμούς, για το οποίο έχουν προταθεί πολυάριθμες ερμηνείες, διαπνέεται από τις ιδέες του Διαφωτισμού και του Τεκτονισμού, ενσωματώνοντας παράλληλα στοιχεία παραμυθιού.

Η Ιστορία του Μαγικού Αυλού:

Ο πρίγκιπας Tamino υπόσχεται στη βασίλισσα της νύχτας ότι θα σώσει την κόρη της Pamina από τον μάγο Sarastro. Ξεκινά την αναζήτησή του, συνοδευόμενος από τον κυνηγό πουλιών Papageno-αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται…

Ο Tamino και ο Papageno ανακαλύπτουν ότι ο Sarastro είναι ένας σοφός και ευγενικός ηγέτης. Υποβάλλονται σε τρεις δοκιμασίες. Μέχρι το τέλος είναι ενωμένοι με τις αληθινές τους αγάπες: ο Tamino με την Pamina και ο Papageno με την Papagena του. Ο Μότσαρτ έγραψε το Die Zauberflöte Τον Μαγικό Αυλό για ένα προαστιακό θέατρο στη Βιέννη, το θέατρο auf der Wieden. Σχεδίασε το μαγικό θέαμα και τη γήινη κωμωδία του δημοφιλούς Βιεννέζικου θεάτρου. Εκτός από κωμωδία, Ο Μαγικός Αυλός είναι μια έκφραση των βαθιών πνευματικών πεποιθήσεων του Μότσαρτ: οι ανησυχίες του Διαφωτισμού με την αναζήτηση σοφίας και αρετής βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της μαγευτικής ιστορίας. Ο Μαγικός Αυλός είχε άμεση επιτυχία με το κοινό και ο υποτιθέμενος αντίπαλος του Μότσαρτ Σαλιέρι το περιέγραψε ως μια σπουδαία όπερα.

Η Παράσταση θα είναι διαθέσιμη ως τις 3/7

Καλή Θέαση!

Διαβάστε επίσης:

Δωρεάν το μουσικό παραμύθι “Η συνέλευση των ζώων” από την Εθνική Λυρική Σκηνή

Δωρεάν η Θεατρική Παράσταση «Ένα Παιδί μετράει τ’ άστρα»

H Disneyland Του Παρισιού έρχεται στο Σπίτι μας

About Author