Ο «Μορμόλης» από την θεατρική ομάδα Συντεχνία του Γέλιου! -Thisisus.gr

Ο «Μορμόλης» από την θεατρική ομάδα Συντεχνία του Γέλιου! -Thisisus.gr

Σας προτείνουμε να δείτε την παράσταση «Ο Μορμόλης» του  Ράινερ Χάχφελντ, που παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά, από τη φοβερή θεατρική ομάδα Συντεχνία του γέλιου στο  Σύγχρονο Θέατρο  (Ευμολπιδών 45, Γκάζι).

Έχοντας ακούσει αμέτρητες φορές τα τραγούδια του Γιάννη Σπανού, από την παλιά παράσταση  (ανέβηκε το 1973 για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με την Τάνια Τσανακλίδου, τον Χρήστο Βαλαβανίδη, τον Γιάννη Φέρτη κα), πήγα με επιφύλαξη, γιατί ο πήχης ήταν πολύ ψηλά, αλλά η παράσταση ξεπέρασε τις προσδοκίες μου! Υπέροχες ερμηνείες, μουσική και χορός, ξεσηκώνουν μικρούς και μεγάλους! Μπρίο, κέφι τσαχπινιά…αλλά και νοήματα!

Ο Μορμόλης, είναι ο φανταστικός φίλος της Μάντας και του Ρίκι, που λέει στους μεγάλους όλα όσα δεν τολμούν να τους πουν τα παιδιά. Μας δείχνει πόσο απροετοίμαστοί είναι οι μεγάλοι μπροστά στη φαντασία των παιδιών και πόσο λίγη διάθεση έχουν να τα καταλάβουν. Ποιο παιδί δεν έχει συναντήσει έναν κύριο Μπουρίνια μέχρι να μεγαλώσει; Μα καλά αυτοί οι μεγάλοι δεν υπήρξαν ποτέ παιδιά;

Αυστηρώς ακατάλληλο για συντηρητικούς, αυταρχικούς ενήλικες! Συστήνεται ανεπιφύλακτα για όσους δεν έχουν ξεχάσει την παιδική τους ψυχή! Ίσως η πιο ευχάριστη παράσταση που παρακολουθήσαμε φέτος και την ξαναβλέπουμε άνετα!

Γράφει για το thisissus η Βασιλική Παπαδοπούλου

About Author