Ο Νέλο και το μαγικό πινέλο – ένα βιβλίο για τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας -Thisisus.gr

Ο Νέλο και το μαγικό πινέλο – ένα βιβλίο για τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας -Thisisus.gr

Ο Νέλο και το μαγικό πινέλο, είναι το πρώτο παραμύθι της Βάνας Μαυρίδου και το αγαπήσαμε πολύ πριν αγαπήσουμε την ίδια τη συγγραφέα.

Ο Νέλο δεν είναι και πολύ κοινωνικός και αντιμετωπίζει τη μοναχικότητα του μέσα απο τη ζωγραφική. Μια μέρα λοιπόν πάει με τους γονείς του στην πόλη και αγοράζει το πιο “μαγικό πινέλο“. Εκείνο που του μιλάει στα κρυφά παροτρύνοντας τον να κάνει αυτό που αγαπάει περισσότερο. Ο Νέλο, αποκτά αυτοπεποίθηση και ξεκινά να ζωγραφίζει παντού: στο σχολείο, στους τοίχους. Ξαφνικά αποκτά και τη δημοτικότητα που του έλειπε, καθώς όλα τα παιδάκια χαίρονται με μια του ζωγραφιά και έρχονται άνθρωποι απο τη γύρω περιοχή για να γνωρίσουν το μικρό ζωγράφο. Έλα όμως που μια μέρα χάνει το πινέλο του και μαζί με αυτό νιώθει πως χάνει τον κόσμο ολόκληρο. Πως αισθάνεται και τι θα γίνει;

Η μαγεία είναι κάτι που όλοι οι άνθρωποι κρύβουμε μέσα μας. Σε καθέναν απο εμάς έχουν δοθεί ξεχωριστά χαρίσματα και ικανότητες. Αρκεί μόνο να τα εντοπίσουμε και με πολλή προσπάθεια να τα καλλιεργήσουμε και να τα εξελίξουμε. Τότε μπορούμε μόνοι μας να κάνουμε μικρά θαύματα”.

Καμιά φορά το μόνο που χρειάζεται είναι να πιστέψεις στον εαυτό σου για να ανακαλύψεις τη δύναμη που κρύβεις μέσα σου. Και ο Νέλο το πετυχαίνει.

Αξίζει να διαβάσετε στα παιδιά σας το βιβλίο “Ο Νέλο και το μαγικό πινέλο” για να ανακαλύψουν τα δικά τους χαρίσματα και σκαλίζοντας τα μέρα με τη μέρα να μπορέσουν να αποκτήσουν την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να προχωρήσουν στη ζωή.

Την εικονογράφηση υπογράφει η Τομαζίνα Αρμάου.

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Απο την Βάνα Μαυρίδου κυκλοφορεί επίσης και το χριστουγεννιάτικο παραμύθι ” Κοκκινολαίμης, ο ήρωας των Χριστουγέννων“. Και τα δυο παραμύθια κυκλοφορούν απο τις Εκδόσεις Πνοή.

Διαβάστε επίσης τα άρθρα :

Η κουτσή κιθάρα – ένα παραμύθι για την αυταγάπη

“Ο Γίγαντας” – ένα παραμύθι για την απώλεια

About Author