“Ο Πιλοτίμος” της Μανταλένας Οικονόμου – Thisisus.gr

“Ο Πιλοτίμος” της Μανταλένας Οικονόμου – Thisisus.gr

Νέο παιδικό βιβλίο “Ο Πολυτίμος”.

Εγκαινιάζουμε τη νέα μας κατηγορία με τίτλο “Νέοι συγγραφείς” και νέα παιδικά βιβλία, θέλοντας να δώσουμε χώρο και φωνή σε κάθε προσπάθεια. Αρχή κάνουμε λοιπόν με το βιβλίο της Μανταλένας Οικονόμου με τίτλο “Ο Πιλοτίμος” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite σε εικονογράφηση της Δανάης Δημητρακοπούλου.

Πρέπει να παλεύουμε για να αγγίξουμε τα όνειρά μας. Γιατί μόνο έτσι θα γίνουμε πραγματικά ευτυχισμένοι” λέει ο Μάνος, το κατσικάκι στον φίλο του Τίμο, το πρόβατο. Κι η αλήθεια είναι πως ο ίδιος δεν τολμάει να κάνει κάτι παραπάνω για τον ίδιο, παρά μόνο ενθαρρύνει το φίλο του να προσπαθεί για όσα ποθεί. Σαν βλέπει όμως τη λαχτάρα και το πάθος του Τίμου για αυτό που αγαπά καταφέρνει να αγγίξει και ο ίδιος το δικό του όνειρο.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Ένα γλυκό βιβλίο, που μέσα απο απλά λόγια και ξεκάθαρη εικονογράφηση μιλάει για τα όνειρα και τα θέλω μας δείχνοντας μας τελικά πως ο μόνος τρόπος να πετύχεις το οτιδήποτε είναι να το προσπαθήσεις. Κι αν δεν μπορείς να το κάνεις έτσι ακριβώς όπως το σκέφτεσαι καμιά φορά θα βρίσκεις κι εναλλακτικούς τρόπους που θα σε κάνουν το ίδιο ευτυχισμένο και χαρούμενο.

Οπισθόφυλλο βιβλίου

Τι κι αν τα όνειρα φαντάζουν άπιαστα και μακρινά; Ένα πρόβατο ονειρεύεται ότι πετάει… Ένα κατσικάκι είναι δίπλα του και το βοηθάει… Και ένα δάσος ανάστατο διασκεδάζει και γελάει… Μια ιστορία στην οποία η φιλία γίνεται σκάλα, για να φτάσεις τα όνειρά σου, ακόμα και αν αυτά δείχνουν να βρίσκονται πολύ ψηλά!

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Μανταλένα Οικονόμου είναι απόφοιτος του τμήματος Προσχολικής Αγωγής. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια παιδαγωγικού περιεχομένου και παιδοψυχολογίας.
Για αρκετά χρόνια, έχει εργαστεί με παιδιά διαφόρων ηλικιών και αυτή η συνύπαρξη ήταν η αφετηρία της ενασχόλησής της με τα παιδικά παραμύθια. Αρχικά, μέσω του προφορικού λόγου, ξεκίνησε η δημιουργία μικρών αυτοσχέδιων παραμυθιών, ενώ μέσω της ανατροφοδότησης των παιδιών, οι ιστορίες μεγάλωναν και μετατρέπονταν πολλές φορές σε δραματοποιήσεις και μικρά θεατρικά.
«Με το πέρασμα των χρόνων και έχοντας αντιληφθεί ότι η συγγραφή είναι κάτι που με γεμίζει και μου βγαίνει αβίαστα, ξεκίνησε και η καταγραφή αυτών των παραμυθιών. Παρακολούθησα online σεμινάρια δημιουργικής γραφής και «Ο Πιλοτίμος» είναι η πρώτη μου συγγραφική προσπάθεια.»

About Author