“Ο Πλανήτης σε ένα Γυάλινο Βαζάκι” -Thisisus.gr

“Ο Πλανήτης σε ένα Γυάλινο Βαζάκι” -Thisisus.gr

“Ο Πλανήτης σε ένα Γυάλινο Βαζάκι” ΄Ενα εκπληκτικό βιβλίο που μιλάει για τον θαυμαστό κόσμο που ζούμε και τη διατήρηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του πλανήτη μας.

Τίτλος: Ο Πλανήτης σε ένα Γυάλινο Βαζάκι (The Planet in a Pickle Jar)

Συγγραφέας/ εικονογράφηση: Martin Stanev

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Εκδόσεις: Διόπτρα

Δύο αδέρφια επισκέπτονται το σπίτι της γιαγιάς τους, το οποίο μοιάζει εξαιρετικά βαρετό! Όπως και η γιαγιά τους άλλωστε! Τα πράγματα όμως θα εξελιχθούν τελείως διαφορετικά, όταν ένα βράδυ η γιαγιά θα εξαφανιστεί! Εκεί θα μάθουμε για τα μαγικά βαζάκια της γιαγιάς, που διατηρούν τα πάντα! Εκεί θα μάθουμε πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουμε τον Πλανήτη μας και να διατηρούμε τις ισορροπίες! Εκεί θα νιώσουμε μια ζεστασιά, ανακαλύπτοντας ξανά πόσο σημαντική είναι η σχέση των παιδιών με τους παππούδες τους!

Ο Πλανήτης σε ένα Γυάλινο Βαζάκι -Thisisus.gr

Η εξαιρετική εικονογράφηση του βιβλίου, μας λέει πολύ περισσότερα απ’ ό,τι η ίδια η ιστορία και αυτό είναι που κάνει αυτό το βιβλίο να αξίζει να διαβαστεί ξανά και ξανά! Κάθε φορά θα ανακαλύπτουμε και κάτι καινούργιο να σχολιάσουμε και να συζητήσουμε! Η ανάγνωση του -Πλανήτη σε ένα γυάλινο βαζάκι- δεν είναι υπόθεση μιας φοράς! Εδώ να πω, πως παρόλο που το σπίτι της γιαγιάς παρουσιάζεται σαν βαρετό και καθόλου διασκεδαστικό μέρος, αν τα παιδιά της ιστορίας άφηναν κάτω τα κινητά τους (όπως μας αποκαλύπτει η εικονογράφηση) θα ανακάλυπταν το ακριβώς αντίθετο!

“Ο Πλανήτης σε ένα Γυάλινο Βαζάκι” είναι ένας πρωτότυπος τρόπος για να μιλήσουμε στα παιδιά μας για την προστασία του Πλανήτη! Να μιλήσουμε για τα είδη προς εξαφάνιση. Να συζητήσουμε μαζί τους για τα ζώα και τα φυτά και για τους τρόπους που πρέπει να τα προστατέψουμε για να έχουμε όλοι ένα καλύτερο μέλλον! Να μιλήσουμε για όλα όσα αξίζει να φυλάξουμε στα δικά μας γυάλινα βαζάκια. Ιστορίες, συναισθήματα, φύση, πολιτιστική κληρονομιά, γλώσσα! Όλα τα σημαντικά που αγαπάμε και θέλουμε να συνεχίσουμε να τα απολαμβάνουμε και στο μέλλον!

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Τα δύο παιδιά ήταν σίγουρα ότι η επίσκεψη στο σπίτι της γιαγιάς θα ήταν βαρετή όπως πάντα…
Η γιαγιά δεν είχε καθόλου πλάκα! Το μόνο που έκανε ήταν να ψωνίζει, να πλέκει και να γεμίζει γυάλινα βαζάκια.
Εκείνο το βράδυ, όμως, η γιαγιά εξαφανίστηκε από το σπίτι…
Πού πήγε άραγε; Και ποιο μυστικό κρύβεται πίσω από την παράξενη πόρτα του υπογείου;
΄Ενα εκπληκτικό βιβλίο που μιλάει για τον θαυμαστό κόσμο που ζούμε και τη διατήρηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του πλανήτη μας.

Βάλτε αυτό το βιβλίο στην βιβλιοθήκη του Σχολείου ή του σπιτιού σας και είναι σίγουρο πως θα το αξιοποιήσετε πολλές φορές και με πολλούς τρόπους! Γιατί η μαγεία της γιαγιάς ξέρει πάντα πως να μας κάνει τα πράγματα ομορφότερα!

Με αγάπη Σοφία

About Author