Παράσταση “Ο ραφτάκος των λέξεων” -Thisisus.gr

Παράσταση “Ο ραφτάκος των λέξεων” -Thisisus.gr

Για το Thisisus γράφει η Βάνα Μαυρίδου, συγγραφέας παιδικών βιβλίων .

Είδαμε την παράσταση “Ο ραφτακος των λέξεων” και φύγαμε ενθουσιασμένοι! Μόλις διάβασα ότι ανεβαίνει το εξαιρετικό κείμενο του αγαπημένου Αντώνη Παπαθεοδούλου στο θέατρο,και μάλιστα από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος δεν έχασα ευκαιρία! Έκλεισα εισιτήρια και πήγαμε με την καλή μου φίλη Ελένη και τρία παιδιά στην πρεμιέρα.

Λίγα λόγια για την ιστορία:
Σε μια πόλη μικρή ζούσε ένας ράφτης μοναδικός, που έφτιαχνε τα ρούχα για τους πελάτες του όχι με ύφασμα, μα με λέξεις! Επέλεγε προσεχτικά τις λέξεις που χρησιμοποιουσε για κάθε έναν κάτοικο ξεχωριστά ώστε να του ταιριάζει και να τον ευχαριστεί. Εκείνοι με τη σειρά τους φορώντας τα ρούχα του περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί. Όταν όμως σιγά σιγά η πόλη μεγάλωσε, εκσυγχρονίστηκε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και μονίμως απασχολημένοι, όταν η μόδα επέβαλε ξαφνικά τους δικούς της κανόνες, όλοι ξέχασαν το ραφτάκο.
 Τί θα συμβεί τον επόμενο χειμώνα,που έρχεται βαρυς; Πως θα καταφέρουν να ζεσταθούν;

Τη διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού αναλαμβάνουν οι Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής και Γιούλη Καρναχωρίτη, με ζηλευτή  ενέργεια και άφθονη δημιουργικότητα! Περνούν από τον ένα ρόλο στον άλλο, μεταμφιέζονται πάνω στη σκηνή με εξαιρετικά κοστούμια τα οποία συνθέτουν και τα σκηνικά. η παράσταση εμπλουτίζεται με αυτοσχέδια μουσικά όργανα που μαθαινουν στα παιδιά ότι μπορούν να είναι δημιουργικά χωρίς να χρειάζονται ένα σωρό πράγματα. Οι ηθοποιοί ενσωματώνουν στην ερμηνεία τους ηχητικά και σωματικά στοιχεία που καθιστούν τις ερμηνείες τους εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. Μεταβαινουν από το γρήγορο στο ράθυμο, από το χαρούμενο στο στοχαστικό, από τη ενθουσιώδες στο απογοητευμένο.
Τη θεατρική απόδοση έχει κάνει η Τίνα Γιωτοπούλου καταφέρνοντας να παρουσιάσει όλα τα μείζονα θέματα που θίγει τόσο επιδέξια ο συγγραφέας στο βιβλίο και κυρίως το γεγονός ότι για να μεγαλώσει ένα παιδί χρειάζεται ζεστασιά και αγάπη. 
Ιδιαίτερη στιγμή όταν οι ηθοποιοί με λέξεις που έχουν στείλει τα παιδιά ράβουν μια κουβέρτα και σκεπάζουν όλους τους θεατές!

Γιατί να δείτε την παράσταση:
-Γιατί θα περάσετε σίγουρα υπέροχα όλοι.
-Γιατί θα προβληματιστείτε λιγάκι και θα αναθεωρήσετε για το ποια είναι τελικά τα ουσιώδη στη ζωή
-Γιατί τα χρώματα και οι μουσικές θα σας συντροφεύουν για μέρες
-Γιατί θα γνωρίσετε τρία υπερταλαντούχα παιδιά και θα θέλετε να πάτε ξανά!

Η παράσταση ανεβαίνει στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, που είναι πολλά υποσχόμενη και είμαι σίγουρη ότι θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον!


Μη τη χάσετε!!

About Author