Οι φίλοι της μετά παιδιών εποχής – Thisisus.gr

Οι φίλοι της μετά παιδιών εποχής – Thisisus.gr

Σήμερα θέλω να σας μιλήσω για τους φίλους που κάναμε με τον ερχομό των παιδιών μας. Ναι… γιατί οι φίλοι συνεχίζουν να φεύγουν και να έρχονται, μέχρι που στο τέλος απομένουν μόνοι οι καλύτεροι κι αυτοί που μας αξίζουν.

Θα τολμήσω και θα πω ότι ανήκω στους τυχερούς ανθρώπους μιας και έχω σταθερούς φίλους από τη μέρα που γεννήθηκα μέχρι και σήμερα. Παντρευτήκαμε, κουμπαριάσαμε, αλλάξαμε χώρες κι όμως ακόμα μας ενώνουν τόσα πολλά που η επαφή κι η αγάπη δεν χάνεται (ευτυχώς).

Είναι όμως κι αυτοί οι φίλοι που ήρθαν με τον ερχομό των παιδιών. Τους έχετε συναντήσει κι εσείς σε συναντήσεις γονιών στον παιδικό σταθμό, στο νηπιαγωγείο, στο σχολείο. Σε παιδικά πάρτι. Στις παιδικές χαρές. Στο φαρμακείο της γειτονιάς. Μη γελάτε. Εκεί, στο φαρμακείο της γειτονιάς έκανα την πρώτη φίλη στη μετά παιδιών εποχή. Τη Μαρία. Με είδε με το καρότσι να μπαίνω στο φαρμακείο και να πιάνω συζήτηση με τη φαρμακοποιό. Είχε ένα κοριτσάκι στην ίδια ηλικία με το δικό μου.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Πάμε στις κούνιες;” μου είπε. Την κοίταξα κάπως περίεργα στην αρχή.

Ποιες κούνιες;” απάντησα τελικά και κάπως έτσι έγινε η αρχή μιας όμορφης σχέσης. Μιας και την επόμενη μέρα βρεθήκαμε και οι δυο στην παιδική χαρά και χάρη στην Μαρία έκανε το παιδί μου πρώτη φορά κούνια. Κύπρια στην Αθήνα βλέπετε δεν είχα ιδέα ότι είχαμε στη γειτονιά μας παιδικό πάρκο!

Όταν η Μαρία έγινε “Μαρίες”

Στην πορεία γνώρισα κι άλλες Μαρίες που λάτρεψα… κι όχι μόνο Μαρίες. Συναστράφηκαμε οικογενειακώς με πολλούς γονείς. Με άλλους ταιριάξαμε, με άλλους όχι. Δεν πειράζει. Σημασία κάθε φορά έχει η προσπάθεια.

Στην τελική , υπάρχουν αυτοί – οι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού – που είναι διαλεχτοί κι αγαπητοί σε κάθε μέλος της οικογένειας μου. Και νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη γι αυτό. Γιατί πραγματικά δεν πίστευα ότι χρειάζομαι νέους φίλους. Ούτε ότι είχα ανάγκη από δαύτους.

Κι όμως.

Οι φίλοι της μετά παιδιών εποχής είναι ιδιαίτεροι. Μοναδικοί. Υπέροχοι. Ξεχωριστοί. Είναι ευλογία.

Αναζήτησε τους κι εσύ. Θα σου γλυκάνουν κάθε στιγμή σε παιδικά πάρτι, συναντήσεις γονέων κι όχι μόνο. Γιατί με αυτούς τους διαλεχτούς – που συνηθίζω να λέω – μπορείς να μοιραστείς και στιγμές της καθημερινότητας σου. Να πας διακοπές μαζί τους. Να γελάσεις και να κλάψεις αβίαστα και χωρίς λόγο. Να διασκεδάσετε γονείς και παιδιά χωρίς γκρίνιες. Να δημιουργήσετε αναμνήσεις από το μηδέν.

Υπάρχουν. Αλήθεια. Κι αν λες οτι δεν τους βρίσκεις ψάξε καλύτερα. Άνοιξε το σπίτι σου. Και στη συνέχεια επέλεξε προσεκτικά αυτό που σας ταιριάζει σαν οικογένεια. Πως; Μα είναι απλό.

Φίλοι της μετά παιδιών εποχής

Με τους φίλους της μετά παιδιών εποχής :

  • μιλάς χωρίς να σκέφτεσαι
  • είσαι άνετος
  • συζητάς ότι κι αν σε προβληματίζει είτε αυτό αφορά παιδιά είτε το κέικ που δεν σου πετυχαίνει
  • ο χρόνος που περνάτε μαζί δεν κοιτάει την ώρα
  • γελάτε, πολύ και συχνά
  • κάθε φορά που βλέπεις κλήση τους στο κινητό ΤΟ ΣΗΚΩΝΕΙΣ
  • ψάχνεις λόγο να τους δεις
  • δεν σε επικρίνουν, ούτε σε κουράζουν

Ναι ξέρω. Μέχρι να τους διαλέξεις θα ταλαιπωρηθείς μιας και θα χρειαστεί ενίοτε να φας και σκ@τ@. Ξέρεις μωρέ. Τοξικότητα, κουτσομπολιό, ανακατέματα, μπερδέματα, σκαμπανεβάσματα, συγκρίσεις, γιατί κι επειδή. Αλλά η ζωή είναι μικρή. Και στο χέρι μας είναι τελικά να επιλέξουμε ότι μας δίνει χαρά. Αυτό δεν κάνουμε για το καθετί στην τελική; Μην απελπίζεστε και συνεχίστε το ψάξιμο. Μέχρι να ανταμώσετε μαζί τους.

Γιατί οι φίλοι της μετά παιδιών εποχής δεν είναι ανάγκη. Είναι μια επιπλέον χαρά της ζωής.

Σας αγαπώ όλους έναν προς έναν. Για πολλούς λόγους τον καθένα σας.

Τόσο κράτησε η έκρηξη αγάπης, αλλά είχα ανάγκη αυτήν τη μοιρασιά. Βλέπετε με όλα όσα βιώνω τελευταία συνειδητοποιώ τη σημαντικότητα αυτών των ανθρώπων. Που έγιναν φίλοι καρδιάς. Τελικά η φιλία δεν έχει όριο ηλικίας. Και ο κάθε ξεχωριστός άνθρωπος μπορεί να τρυπώσει στην καρδιά σου ανά πάσα στιγμή. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τη διατηρείς ανοιχτή στην αγάπη και θα τους βρεις. Στο υπόσχομαι.

Σας φιλώ και σας στέλνω αγάπη και φως,

Μαρίνα.

About Author