Οι συνταγές του Υδροχόου αποκλειστικά εδώ – Thisisus.gr

Οι συνταγές του Υδροχόου αποκλειστικά εδώ – Thisisus.gr

Τα κορίτσια με ρωτάνε «Μαμά πως έχεις μάθεις να μαγειρεύεις; Βλέπεις τις συνταγές; Ή κάνεις δικά σου;» Βασικά κάνω τα δικά μου! Βαριέμαι πολύ να μαγειρεύω γιατί βαριέμαι να ακολουθώ συνταγές και επίσης πάντα μου λείπουν υλικά οπότε πάντα κάνω τα δικά μου.

Έχεις δοκιμάσει ποτέ στα μπιφτέκια αντί για τριμμένη φρυγανιά ή ψωμί ή παξιμάδι να βάλεις τριμμένα τσιπς; Ιδανικά καλαμποκιού ή κινόα; Για να μην αυξάνει πολύ το θερμιδικό φορτίο.

Καπνιστή πάπρικα και κουρκουμάς παντού

Καπνιστή πάπρικα: ΠΑΝΤΟΥ. Το ξέρεις ότι αν βράσεις μοσχαράκι με νερό, ελάχιστο λάδι και πολύ καπνιστή πάπρικα θα βγει κοκκινιστό χωρίς την έντονη γεύση της ντομάτας; Που αλλού βάζω καπνιστή πάπρικα; Στις φακές , στον αρακά , στα φασολάκια, στη φασολάδα, στην ομελέτα.

Έχεις δοκιμάσει ποτέ στον κιμά, αφού τον βγάλεις από τη φωτιά, να βάλεις μέσα ένα αυγό και να ανακατέψεις δυνατά; Από τότε που το έκανα αυτό ο κιμάς έχει πάρει άλλη γεύση. Για πιο ενήλικα πιάτα, έχεις δοκιμάσει να βάλεις στον κιμά ελάχιστο καπνιστό ουίσκι;

Τοστ: πως μπορεί ένα τοστ να γίνει πιο ενδιαφέρον; Λίγο πριν το βγάλεις από την τοστιέρα βάλε ελάχιστο τριμμένο τυρί, χωρίς βούτυρο, στην πάνω φέτα. Ναι μετά καθαρίζεις την τοστιέρα αλλά η γεύση αλλάζει τελείως.

Εννοείται ότι ο κουρκουμάς μπαίνει σε όλα τα φαγητά – ΣΕ ΟΛΑ!

Πατάτες στο φούρνο με ελάχιστο λάδι, αρκετή μουστάρδα και πολύ μέλι και εννοείται ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΠΡΙΚΑ.

Το δικό μου ψωμί

Ψωμί το αγαπημένο μου: λίγη ξηρή μαγιά, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, νερό με το μάτι και βάζεις σκόνη μουστάρδας ή σκόνη σκόρδου και εννοείται λίγη καπνιστή πάπρικα.

Άλλο αγαπημένο μου «εργαλείο» : η barbeque sauce. Μια κουταλιά της σούπας στις φακές, στα φασολάκια, στον αρακά, στη φασολάδα.

Θες και γλυκό;

Για γρήγορο γλυκό: χάραξε μια μπανάνα με τη φλούδα στη μέση, γέμισε την με δύο πλακάκια μαύρη σοκολάτα και βαλτη στο φούρνο για ελάχιστα λεπτά. Φρούτο μωρέ τρως.

Και για το τέλος… συνοδευτικό ποτού! Το αλλιώτικο…

Θες να πιείς ένα ποτάκι – σφηνάκι στο σπίτι σου το βράδυ πριν κοιμηθείς; Ε ναι δεν πίνεται ξεροσφύρι. Κόψε ένα κρεμμύδι ξηρό σε κομματάκια στο μέγεθος μεγάλου αμυγδάλου και βάλε δύο σταγόνες λάδι. Ναι, η μυρωδιά δεν είναι για ρομαντικό βράδυ αλλά γλυτώνεις από τους ξηρούς καρπούς και τα τσιπς που σίγουρα θα συνόδευαν το ποτό σου.

Δεν ξέρω αν είναι χαρακτηριστικό του ΥΔΡΟΧΟΟΥ να μην μπορεί να πειθαρχήσει στην περπατημένη. Εγώ πάντως κάθε φορά που ανακαλύπτω ένα νέο συνδυασμό συστατικών που ξεφεύγει από τις «περπατημένες» συνταγές ενθουσιάζομαι. Ευτυχώς που τα παιδιά μου είναι εύκολα στο φαγητό.

Για το Thisisus.gr γράφει μια λατρεμένη μαμά Υδροχόος.

About Author

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την προσπάθεια αποστολής του αιτήματός σας. ΠΑΡΑΚΑΛΩ προσπαθήστε ξανά.

This Is Us will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.