Ολόκληρο το θαύμα της εννιάμηνης κύησης σε μόλις 4 λεπτά -Thisisus.gr

Ολόκληρο το θαύμα της εννιάμηνης κύησης σε μόλις 4 λεπτά -Thisisus.gr

Κύηση : Όλη η διαδικασία είναι ένα θαύμα.Εννέα μήνες που το έμβρυο αναπτύσσεται στη μήτρα της μητέρας. Τρία τρίμηνα εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους.

Κατά την κύηση, το πρώτο τρίμηνο η μητέρα πρέπει να δείξει την περισσότερη προσοχή. Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, η μητέρα μπορεί να παρουσιάσει μεταβολές της διάθεσης, καούρα ο ή ναυτία. Μόλις στις τέσσερις εβδομάδες, το έμβρυο αναπτύσσει τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό και είναι μόνο περίπου το 1/25 της ίντσας! Σε οκτώ εβδομάδες, αρχίζουν να σχηματίζονται όλα τα κύρια όργανα του.

Το έμβρυο έχει το δικό του χτύπο καρδιάς. Θα είναι περίπου σε μήκος μια ίντσα. Στο τέλος του πρώτου τριμήνου, το έμβρυο μπορεί τώρα να κλείσει το χέρι του. Και σε αυτό το στάδιο της ανάπτυξης θα φανεί και το φύλο του.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Το έμβρυο έχει μήκος περίπου τρία εκατοστά και ζυγίζει περίπου τριάντα γραμμάρια! Κατά την έναρξη του δεύτερου τριμήνου (12 εβδομάδες), το μυοσκελετικό σύστημα του εμβρύου συνεχίζει να αυξάνεται.

Το δέρμα είναι ημιδιαφανές και το έμβρυο έχει μήκος περίπου 5 ίντσες. Το έμβρυο είναι πολύ πιο ενεργό στις 20 εβδομάδες και έχει βγάλει πλέον ορισμένα μαλλιά.

Σε αυτό το σημείο, στο μισό διάστημα των 40 εβδομάδων, το έμβρυο έχει μήκος περίπου 6 ίντσες και ζυγίζει περίπου 270 γραμμάρια. Δείτε τη συνέχεια της ανάπτυξης του εμβρύου στο βίντεο που ακολουθεί. Σε μόλις τέσσερα λεπτά σχηματίζεται μια νέα ζωή.

About Author