Το πρώτο παγκάκι θηλασμού στο Βέλγιο -Thisisus.gr

Το πρώτο παγκάκι θηλασμού στο Βέλγιο -Thisisus.gr

Το πρώτο παγκάκι θηλασμού στο Βέλγιο σχεδιασμένο να σπάσει τα ταμπού.

Ένας παγκάκι στο Grote Markt στο Kortrijk, στη Δυτική Φλάνδρα, στοχεύει να σπάσει τα ταμπού γύρω από τις γυναίκες που θηλάζουν στο κοινό.

Παρά το γεγονός ότι ο θηλασμός αυξάνεται σε δημοτικότητα σε ολόκληρο το Βέλγιο – σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία από το Kind en Gezin – εξακολουθεί να υπάρχει ταμπού γύρω από τις γυναίκες που επιλέγουν τον θηλασμό μπροστά στο κοινό. Οι θηλάζουσες μαμάδες μπορεί να δυσκολευτούν να βρουν έναν ασφαλή χώρο για να θηλάσουν μόλις φύγουν από το σπίτι.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

“Οι γονείς βοηθούν τα παιδιά τους να μεγαλώσουν και η διατροφή τους είναι σίγουρα μέρος όλου αυτού. Όταν θηλάζετε, ειδικά στα αρχικά στάδια της ζωής ενός παιδιού, αυτό μπορεί να χρειαστεί να γίνει 12 φορές την ημέρα και μερικές φορές περισσότερο”, δήλωσε ο Nele Wouters, εκπρόσωπος του έργου Opgroeien που διαχειρίζεται ο Kind en Gezin.

Παρόλο που ο θηλασμός στο κοινό στο Βέλγιο πρόσφατα προστατεύτηκε από το νόμο, πράγμα που σημαίνει ότι οι γυναίκες μπορούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη εάν αντιμετωπίσουν αρνητικές αντιδράσεις σχετικά με το θηλασμό σε δημόσιο χώρο, δεν αισθάνονται όλες οι μητέρες άνετα να θηλάζουν το μωρό τους στο κοινό.

“Είτε στον εμπορικό δρόμο, στο σπίτι, στη βιβλιοθήκη, στο τρένο ή σε ένα πάρκο ψυχαγωγίας … εάν ένα παιδί πεινάει ή το στήθος μιας γυναίκας αισθάνεται γεμάτο, θα πρέπει να είναι απολύτως φυσιολογικό για αυτή τη μαμά να μπορεί να ταΐσει το παιδί της ή να αντλήσει δημόσια”, πρόσθεσε ο Wouters.

Χωρίς κριτική ή περιορισμούς
Για να βοηθήσει να σπάσει το ταμπού γύρω από το θηλασμό και να ενθαρρύνει τις γυναίκες να θηλάσουν στο κοινό, η Elvie, μια εταιρεία που δημιουργεί καινοτόμο τεχνολογία μόνο για γυναίκες και τη μητρότητα, δημιούργησε το πρώτο παγκάκι θηλασμού στο Βέλγιο, το οποίο θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

“Πάντα πιστεύαμε ότι κάθε μητέρα, γονέας και οικογένεια πρέπει να είναι σε θέση να επιλέξουν πώς και πού τροφοδοτούν το μωρό τους, χωρίς κριτική ή περιορισμό. Οι γονείς θα πρέπει επίσης να είναι πάντα σε θέση να έχουν την ελευθερία να βγαίνουν χωρίς ανησυχία”, δήλωσε η Tania Boler, ιδρυτής της Elvie, σε δελτίο τύπου.

Ο πάγκος, που δημιουργήθηκε από τη σχεδιαστή Leda Devoldere με έδρα τη Γάνδη, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε οι γυναίκες να μην χρειάζεται να είναι μόνες και έχει μια θέση ανάμεσα στα δύο καθίσματα όπου το μωρό μπορεί να ξαπλώνει με ασφάλεια για ύπνο ή για αλλαγή πάνας.

Το σημείο θηλασμού δημιουργήθηκε σκόπιμα στο Kortrijk, καθώς όλο και περισσότερες γυναίκες στη Δυτική Φλάνδρα-το 74, 7% των μητέρων το 2020 σε αντίθεση με το 69, 7% το 2014 – επιλέγουν το θηλασμό.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης έναν χάρτη του Βελγίου, ο οποίος δείχνει τους “χώρους θηλασμού” για θηλάζουσες γυναίκες που επιθυμούν να θηλάσουν ή να αντλήσουν γάλα σε ένα ήσυχο και ασφαλές μέρος χωρίς πιθανή κριτική.

Πηγή: brusselstimes

About Author