Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Το βίντεο με παιδιά από 23 χώρες ανά τον κόσμο που μαθαίνουν ελληνικά

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Το βίντεο με παιδιά από 23 χώρες ανά τον κόσμο που μαθαίνουν ελληνικά

Μας «ταξιδεύουν» σε τρεις χιλιετίες ελληνικής ποίησης

Η Γλώσσα μας έχει αποκτήσει την Παγκόσμια Ημέρα της. Μια ιδέα που εμπνεύστηκαν οι  Έλληνες της Ιταλίας έγινε θεσμός. Η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού, έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. Οι Έλληνες παντού, σε όλο τον κόσμο, γιορτάζουν την Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας με εκδηλώσεις.

Οι δράσεις και εκδηλώσεις που συνοδεύουν τον εορτασμό στοχεύουν στην ανάδειξη του πλούτου και της διαχρονικότητας της ελληνικής γλώσσας, καθώς και του θεμελιώδους ρόλου που διαδραμάτισε ανά τους αιώνες μέσω της οικουμενικής συνεισφοράς της στον ευρωπαϊκό και ευρύτερα τον παγκόσμιο πολιτισμό, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, και η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών δημιούργησαν ένα ολιγόλεπτο βίντεο, το οποίο διατρέχει την ελληνική ποιητική δημιουργία, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Μέσα από στίχους μεγάλων Ελλήνων δημιουργών, ανθολογείται με λιτότητα και ευαισθησία το πανανθρώπινο μεγαλείο του ελληνικού πνεύματος και της ελληνικής ψυχής ως γενεσιουργός δύναμη και ανεξάντλητος τροφοδότης του σύγχρονου πολιτισμού, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση. Στο βίντεο με θέμα «Η ελληνική γλώσσα στη διαχρονία της … η αναμάγευση του κόσμου», νέοι και νέες από 23 χώρες ανά τον κόσμο που διδάσκονται την ελληνική γλώσσα μάς «ταξιδεύουν» σε τρεις χιλιετίες ελληνικής ποίησης.

Το βίντεο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και διπλωματικών αρχών εξωτερικού για την προβολή του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας. Σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης ομογενειακών οργανώσεων, Εδρών Ελληνικών Σπουδών Πανεπιστημίων, φορέων Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης, Φιλελληνικών Οργανώσεων και ΜΜΕ για την ευρύτερη διάχυση του οικουμενικού μηνύματος αυτής της ιδιαίτερα σημαντικής Ημέρας για τον Ελληνισμό.

Πηγή: Ερτ, newsbeast.gr

About Author

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την προσπάθεια αποστολής του αιτήματός σας. ΠΑΡΑΚΑΛΩ προσπαθήστε ξανά.

This Is Us will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.