Παγκόσμια ημέρα σκέψης 2021: Μαζί για την ειρήνη – Thisisus.gr

Παγκόσμια ημέρα σκέψης 2021: Μαζί για την ειρήνη – Thisisus.gr

Η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης είναι μια Προσκοπική Εκδήλωση και γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1926 στις 22 Φεβρουαρίου, σε ανάμνηση της γέννησης του ιδρυτή του Προσκοπισμού Λόρδου Μπέϊντεν – Πάουελ (22/2/1857).

Στην Ελλάδα εδώ και 111 χρόνια, η Προσκοπική Κίνηση αποτελεί τη μεγαλύτερη, μακροβιότερη εθελοντική κίνηση για νέους με 25.000 μέλη σε 350 γειτονιές και περισσότερους από 8.000 ενήλικους εθελοντές.

Σε έναν κόσμο που αντιμετωπίζει προκλήσεις όπως οι συγκρούσεις, η φτώχεια, η αλλαγή του κλίματος και η ανισότητα των φύλων, ο Προσκοπισμός συνεχίζει να αποτελεί ένα εποικοδομητικό αντίβαρο, ενδυναμώνοντας τους νέους και τους ενήλικες να συμβάλλουν ενεργά στην εξεύρεση λύσεων σε αυτές τις παγκόσμιες προκλήσεις, δρώντας τοπικά.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Φέτος, το σλόγκαν για την παγκόσμια ημέρα σκέψης είναι “Μαζί για την ειρήνη”. Αν η ειρήνη δεν είναι απλά η απουσία πολέμου, αλλά μια συνθήκη  που περικλείει την αξιοπρέπεια, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των ανθρώπων, τότε η φράση «οικοδόμηση της ειρήνης» αποκτά μια ξεχωριστή σημασία!

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του σώματος ελληνικού οδηγισμού: Το πακέτο της Ημέρας Σκέψης 2021 φτιάχτηκε από το Παγκόσμιο Γραφείο με πολλή αγάπη και με άλλη τόση μεταφράστηκε και αποδόθηκε στα ελληνικά.

Χωρίζεται σε τρία κύρια μέρη  που περιλαμβάνουν τόσο σκέψεις όσο και ιδέες για δράση.  Όπως και να ’χει  οι δραστηριότητες αυτές είναι εδώ για να γίνουν αφορμή για σκέψη, δράση, πράξη και αναστοχασμό. Για να κατεβάσετε το πακέτο της δράσης, πατήστε εδώ.

About Author