Παιδικό βιβλίο για τον αποθηλασμό: “Η Τελευταία Γουλίτσα” – Thisisus.gr

Παιδικό βιβλίο για τον αποθηλασμό: “Η Τελευταία Γουλίτσα” – Thisisus.gr

Μαμά, αυτό το βιβλίο στο αφιερώνω” μου λέει η κόρη μου με το που φτάνω σπίτι. Βλέπετε πρώτα το διάβασε εκείνη κι έπειτα το έπιασα στα χέρια μου εγώ. Και ναι, είναι η πρώτη φορά που μου αφιερώνει ένα ολόκληρο βιβλίο!

Και κάπως έτσι αφέθηκα κι εγώ στις σελίδες του. Η Τελευταία Γουλίτσα της Μαρίνας Πλούμπη, σε εικονογράφηση Ειρήνης Θάνου, κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Sweet Serendipities.

Πρώτη βιβλίο για την συγγραφέα μας απότι φαίνεται έπεται και συνέχεια.

Το βιβλίο, πραγματεύεται το ευαίσθητο θέμα του αποθηλασμού. Κι όσες έχουμε θηλάσει γνωρίζουμε πολύ καλά πως αφορά ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της μητρότητας.

Η συγγραφέας μέσα απο τον έμμετρο λόγο, με απλά και κατανοητά μεταφέρει την εμπειρία του αποθηλασμού απο την πλευρά του παιδιού. Σκέψεις και συναισθήματα αναβλύζουν μέσα απο εικόνες και λέξεις, που σμίγουν σε ένα χορό ξέφρενο που γεννά αναμνήσεις.

Θα το πω. Ολοκληρώνοντας το με έπιασε μια νοσταλγία για όλες εκείνες τις μέρες και νύχτες που ξημεροβραδιαζόμασταν παρέα με τις μικρές στο στήθος. Κι όσο κι αν ταλαιπωρήθηκα κάποιες στιγμές εκείνο το βλέμμα και εκείνο το απαλό χάδι τους την ώρα του θηλασμού είναι απο τα πιο όμορφα πράγματα που έχω βιώσει στη ζωή μου. Η ειλικρινής και ανιδιοτελής αγάπη υπάρχει εκείνη ακριβώς την στιγμή μέσα στα μάτια τους.

Κι αν το βιβλίο ξυπνάει αναμνήσεις σε εμάς τότε σίγουρα βοηθάει και τα νήπια που θηλάζουν. Δείχνοντας τους τον δρόμο προς τον αποθηλασμό. Με σεβασμό απέναντι σε όλα όσα βιώνουν.

Καλοτάξιδο να είναι!

About Author

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την προσπάθεια αποστολής του αιτήματός σας. ΠΑΡΑΚΑΛΩ προσπαθήστε ξανά.

This Is Us will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.