Το παιδικό βιβλίο του Γενάρη απο το Little Book – Thisisus.gr

Το παιδικό βιβλίο του Γενάρη απο το Little Book – Thisisus.gr

Ποιο είναι το παιδικό βιβλίο του πρώτου μήνα του 2021; Το βιβλιοπωλείο Little Book, στο Χαλάνδρι μας προτείνει το : “Ώρα να κοιμηθείς γλυκά“.

Τίτλος : Ώρα να κοιμηθείς γλυκά
Συγγραφέας : Roxanne Marie Galliez (Ροξάν Μαρί Γκαλιέ)
Εικονογράφηση : Seng Soun Ratanavanh (Σενγκ Σουν Ρατάναβαν)
Απόδοση : Θεόφιλος Μπαχτσεβάνης
Εκδόσεις : Νεφέλη, Ιούνιος 2018
ISBN : 9789605042271

“..Η μέρα τελείωνε. Τα μυρμήγκια σταματούσαν πια να κουβαλούν τις προμήθειές τους, το αηδόνι συγύριζε τη φωλιά του κι ο βάτραχος χωνόταν στον παλιό κουβά του κήπου να περιμένει το ξημέρωμα. Ο δίσκος του ήλιου χαμήλωνε σιγά σιγά και το φεγγάρι ετοιμαζόταν να κάνει την εμφάνισή του. Το τραγούδι των σπουργιτιών συνόδευε τον ήχο μιας καμπάνας, που σήμαινε την ώρα του ύπνου..”

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Όπως τα περισσότερα μικρά παιδιά, η Miyuki είναι πολύ απασχολημένη για να ενδιαφερθεί για τον ύπνο… Η φαντασία της κορυφώνεται την ώρα αυτή, όταν θυμάται όλα τα πράγματα που πρέπει να κάνει: πρέπει να ποτίσει τα λαχανικά, να μαζέψει σαλιγκάρια και να προετοιμαστεί για την άφιξη της βασίλισσας Λιβελούλας… Ο υπομονετικός παππούς της, ακολουθεί τις περιπέτειές της, ενθαρρύνοντάς την απαλά να κοιμηθεί.

Φυσικά στοιχεία όπως ο ήλιος, τα λουλούδια, ένα αηδόνι και άλλα πολλά, εμφανίζονται σε εικόνες γεμάτες λεπτές, φωτεινές λεπτομέρειες που βυθίζουν τους αναγνώστες στον δικό τους κόσμο. Σχεδόν σε κάθε σελίδα βρίσκουμε και μια εικόνα της ιαπωνικής κουλτούρας (μια κούκλα σε ένα παραδοσιακό κιμονό, ένα γερανό origami, ένα κουτί bento, ένα ειδώλιο maneki-neko, ένα koinobori κ.α.)

Μια όμορφη ιστορία καληνύχτας – με εντυπωσιακή εικονογράφηση – που καταγράφει γλυκά τη σημασία της φύσης, της οικογένειας και της παιδικής ηλικίας στον ιαπωνικό πολιτισμό.

Little Book
Χαϊμαντά 35, 15234 Χαλάνδρι
Τ. 2106855404
info@littlebook.gr
www.littlebook.gr

Δείτε επίσης

Παιδικό βιβλίο Δεκεμβρίου απο το Little Book

Το παιδικό βιβλίο του Νοέμβρη 

About Author