Η Μαγεία των ήχων, μια πρόταση από το Little Book – Thisisus.gr

Η Μαγεία των ήχων, μια πρόταση από το Little Book – Thisisus.gr

Για το Μάϊο το βιβλιοπωλείο Little Book, στο Χαλάνδρι μας προτείνει ένα βιβλίο για παιδιά ηλικίας 8+.

Τίτλος Βιβλίου : Η Μαγεία των Ήχων (Sound / Shhh . . . Bang . . . POP . . . BOOM!)
Συγγραφέας : Andriy Lesiv, Romana Romanyshyn
Εικονογράφηση : Andriy Lesiv, Romana Romanyshyn
Διασκευή : Θάνος Καραγιαννόπουλος
Εκδότης : Φουρφούρι
Ημερομηνία Εκδοσης : Απρίλιος 2021
ISBN : 9786185488215

64 σελίδες
29×27 εκ.
Σκληρό εξώφυλλο
Προτεινόμενη Ηλικία : 8+

Αυτό το εικονογραφημένο βιβλίο γνώσεων, είναι μια συναρπαστική γνωριμία με τις πολλές πτυχές του ήχου και το πώς αυτός διαμορφώνει τον κόσμο γύρω μας.

Στο βιβλίο οπτικοποιούνται οι ήχοι όλου του κόσμου και ο τρόπος με τον οποίο τους αντιλαμβανόμαστε, αλλά και η σιωπή, ως μέρος της αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον μας. Ταυτόχρονα τονίζεται η σημασία τόσο του να ακούμε, όσο και του να δίνουμε σημασία σε αυτά που ακούμε και να κατανοούμε, ακόμη και χωρίς τη χρήση λέξεων.

Η λειτουργία πρόσληψης των ήχων από τα όργανα του σώματός μας, η μουσική και η εξέλιξή της μέσα στα χρόνια, το ελληνικό αλφάβητο στη νοηματική γλώσσα, αλλά και η μαγεία της σιωπής, είναι μερικά μόνο από τα θέματα που παρουσιάζονται στα σαλόνια του βιβλίου, το οποίο είναι τυπωμένο με χρώματα της PANTONE.

Παρά το – φαινομενικά – απλό θέμα, η τέχνη στη σχεδίαση των σελίδων αποτελούν ίσως το επίκεντρο αυτής της προσπάθειας. Κάθε σκηνή/εικόνα διαθέτει ένα συνδυασμό επίπεδων ή ελάχιστα μορφοποιημένων εικόνων μουσικών οργάνων και άλλων ηχητικών πηγών, ζωικές ή ανθρώπινες σιλουέτες και γραφικές αναπαραστάσεις ηχητικών κυμάτων, γραμμών, εκρήξεων…

Το κείμενο περιγράφει πλήρως και περιεκτικά τις ιδιότητες, τις πηγές και τις χρήσεις του ήχου. Μια χαρούμενη στιγμή προβληματισμού για τον θορυβώδη, κακοφωνικό κόσμο μας.

Το βιβλίο κέρδισε το 2018 το βραβείο Bologna Ragazzi – από τα πλέον σημαντικά στο χώρο του παιδικού βιβλίου παγκοσμίως- του θεσμού που από το 1966 τιμά τα καλύτερα παιδικά βιβλία.

Little Book
Παιδικό Βιβλιοπωλείο
Χαϊμαντά 35 , 15234 Χαλάνδρι
Τ. 2106855404
info@littlebook.gr
www.littlebook.gr

About Author

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την προσπάθεια αποστολής του αιτήματός σας. ΠΑΡΑΚΑΛΩ προσπαθήστε ξανά.

This Is Us will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.