Παιδικό Βιβλίο: Ο Κάφκα και Η Κούκλα (Kafka and the doll) -Thisisus.gr

Παιδικό Βιβλίο: Ο Κάφκα και Η Κούκλα (Kafka and the doll) -Thisisus.gr

Τίτλος Βιβλίου : Ο Κάφκα και Η Κούκλα (Kafka and the doll)

Συγγραφέας : Larissa Theule

Εικονογράφηση : Rebecca Green

Μετάφραση : Αργυρώ Πιπίνη

Εκδότης : Διόπτρα

Ημερομηνία Εκδοσης : Οκτώβριος 2021 ISBN : 9789606534935

48 σελίδες

25×25 εκ.

Σκληρόδετο, Πολύχρωμη εικονογράφηση

Προτεινόμενη Ηλικία : 4+

Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ.

Εμπνευσμένο από μια αληθινή ιστορία, το βιβλίο “Ο Κάφκα και η κούκλα” αφηγείται μια αξιοσημείωτη χειρονομία καλοσύνης από έναν από τους πιο δυσνόητους και εμβληματικούς συγγραφείς του κόσμου. Το φθινόπωρο του 1923, ο Φραντς Κάφκα – σε μια βόλτα του στο πάρκο – συνάντησε ένα στενοχωρημένο κοριτσάκι. Είχε χάσει την κούκλα της και ήταν απαρηγόρητη.

Ο Κάφκα της είπε ότι η κούκλα δεν χάθηκε, αλλά αντ’ αυτού, ταξιδεύει στον κόσμο και ζει μεγάλες περιπέτειες! Και για να την καθησυχάσει, ο Κάφκα άρχισε να παραδίδει γράμματα από την κούκλα στο κορίτσι για εβδομάδες!

Ο θρύλος του Κάφκα και της κούκλας έχει αιχμαλωτίσει τη φαντασία πολλών εδώ και δεκαετίες, καθώς αποκαλύπτει την παιχνιδιάρικη και συμπονετική πλευρά ενός ανθρώπου που είναι γνωστός για τις σκοτεινές ιστορίες του. Ο Κάφκα και η κούκλα είναι μια ωδή του να ζει κανείς τη ζωή στο έπακρο, αλλά και του πώς η δύναμη της αφήγησης μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή.

Μια τόσο γοητευτική ιστορία που βασίζεται σε ένα πραγματικό γεγονός της ζωής του Φραντς Κάφκα, όταν αυτός και η αγαπημένη του Ντόρα Ντιάμαντ, συνάντησαν ένα κορίτσι που έκλαιγε σε ένα πάρκο του Βερολίνου. Σε αυτήν την φανταστική αφήγηση, το κορίτσι (Ίρμα) έχασε την κούκλα της (Σούπσι) και ο Κάφκα, συγκινημένος από τη λύπη της, επινοεί μια ιστορία της αγαπημένης Σούπσι που έφυγε να ζήσει μια περιπέτεια. Ως υποτιθέμενος ταχυδρόμος, ο Κάφκα εξηγεί ότι έχει ένα γράμμα από τη Σούπσι στο σπίτι για να παραδοθεί την επόμενη μέρα στην Ίρμα! Και έτσι, η Σούπσι ξεκινά μια σειρά ταξιδιών σε όλο τον κόσμο, ενώ το κοριτσάκι γίνεται ο παραλήπτης υπέροχων επιστολών από έναν συγγραφέα που προορίζεται να γίνει διάσημος. Αντί να πιστεύει ότι η κούκλα της έχει χαθεί ή καταστραφεί, ο Κάφκα οραματίζεται φανταστικές επιστολές με περιπέτειες ανά τον κόσμο που διευρύνουν την κοσμοθεωρία του κοριτσιού. Ο θάνατός του βάζει τέλος στις συναντήσεις τους…

Η Larissa Theule βασίστηκε για αυτή τη γλυκιά ιστορία στην αφήγηση του επεισοδίου από τη Dora Diamant στον βιογράφο του Κάφκα. Η εικονογράφος Rebecca Green τη ζωντανεύει με τολμηρές και σίγουρες πινελιές. Το κίτρινο και το μαύρο χρώμα κυριαρχούν, μεταφέροντάς μας την ατμόσφαιρα της ασθένειας και του επικείμενου θανάτου του ήρωά μας. Χειρίζεται τη σχέση με έναν υπέροχο τρόπο που βοηθά τους αναγνώστες να αποδεχτούν το θάνατό του.

Το σημείωμα του συγγραφέα και η σύντομη βιογραφία του Κάφκα είναι πρόσθετα μπόνους σε μια ήδη μαγευτική ιστορία. Συνιστάται ανεπιφύλακτα!

Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ.

Little Book

Παιδικό Βιβλιοπωλείο

Χαϊμαντά 35 , 15234 Χαλάνδρι

Τ. 2106855404

info@littlebook.gr

www.littlebook.gr

About Author