ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ: «Ο ξεχωριστός Μέλλιος» της Έφης Φωτεινού – Thisisus.gr

ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ: «Ο ξεχωριστός Μέλλιος» της Έφης Φωτεινού – Thisisus.gr

Η συνεργάτιδα του thisisus.gr ,παιδαγωγός με ενσυναίσθηση, Ανδρομάχη, διάβασε και προτείνει το παιδικό βιβλίο της Έφης Φωτεινού «Ο ξεχωριστός Μέλλιος» που κυκλοφορεί απο τις Εκδόσεις Παρισιάννου.

H μπλόγκερ Έφη Φωτεινού, γνωστή ως Νουαζέτα, έρχεται με ένα παιδικό βιβλίο αυτή τη φορά με τίτλο: «Ο ξεχωριστός Μέλλιος» και κυκλοφορεί απο τις Εκδόσεις Παρισιάνου σε εικονογράφηση του Παναγιώτη Τσαούση. Στο παραμύθι συμπεριλαμβάνεται cd με αφήγηση της ηθοποιού Λίνας Σακκά και μουσική της Βίκυς Παπαηλιού.

Το παραμύθι ειπώθηκε πρώτη φορά από την Έφη Φωτεινού ως καληνύχτα για το γιο της.

Το συστήνουμε από 4 ετών.

Ένα παραμύθι για ένα ζώο του βυθού, έναν μικρό ιππόκαμπο, τον Μέλλιο.

Ο Μέλλιος είναι όμως διαφορετικός, δηλαδή ξεχωριστός από τους άλλους ιππόκαμπους. Όπως λέει όμως συνέχεια η μαμά του «Στους ξεχωριστούς συμβαίνουν ξεχωριστά πράγματα!». Αλλά τι ξεχωριστό μπορεί να συμβεί σε έναν ιππόκαμπο στο βυθό; Τι μπορεί να είναι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει; Και μπορεί αυτό που εμείς βλέπουμε ως ελάττωμα να είναι τελικά προτέρημα;  Μήπως με τα παραμύθια, θυμόμαστε κι εμείς οι «μεγάλοι» πως όλοι τελικά είμαστε διαφορετικοί;

Στην εισαγωγή του βιβλίου θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τον ιππόκαμπο και θα δείτε πως κάθε πλάσμα έχει κάτι που το κάνει ιδιαίτερα μοναδικό.

Τα παραμύθια για τη διαφορετικότητα είναι ένα καθημερινό βοήθημα για τους παιδαγωγούς, είτε είναι εκπαιδευτικοί είτε είναι γονείς. Μας δίνουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουμε τα συναισθήματα των άλλων και να εκφράσουμε τα δικά μας. Είναι εργαλεία για δραματοποίηση, είτε παίζοντας ρόλους είτε φτιάχνοντας κούκλες για να παίξουμε το παραμύθι που διαβάσαμε ή να το μετατρέψουμε σε δικό μας. Μέσω των βιωμάτων καλλιεργείται και η ενσυναίσθησή μας και των παιδιών μας, κάτι που χρειαζόμαστε από τους πολίτες του αύριο.

Διαβάστε το παραμύθι, εκφράστε τα συναισθήματά σας, χρωματίστε το Μέλλιο και την ξεχωριστή έκπληξή του και παίξτε το παραμύθι όπως σας εκφράζει….

Πώς να φτιάξουμε τις φιγούρες


Εκτυπώνουμε το Μέλλιο και τη νεράιδα του βυθού που προσφέρει η Έφη δωρεάν στην ομάδα της στο Facebook πατήστε εδώ

Ζωγραφίζουμε όπως θέλουμε.

Πλαστικοποιούμε και κόβουμε γύρω γύρω.

Κολλάμε σε καλαμάκι ή ξυλάκι.

Και αφήνουμε τη φαντασία μας να μας συνεπάρει….

About Author