Παιχνίδι με τα πομ πομ -Thisisus.gr

Παιχνίδι με τα πομ πομ -Thisisus.gr

Με αυτό το πολύχρωμο παιχνίδι με τα πομ πομ τα παιδιά μας αναπτύσσουν την λεπτή τους κινητικότητα και εξασκούν την μαθηματικολογική τους νοημοσύνη. Με λίγα λόγια δυναμώνουν τα χέρια τους και τα προετοιμάζουν για την ζωγραφική και το γράψιμο που θα έρθει αργότερα και μαθαίνουν με ευχάριστο τρόπο να μετρούν.

Ηλικία 2+

Για το παιχνίδι με τα πομ πομ θα χρειαστείτε:

  • Πομ πομ (κατά προτίμηση πολύχρωμα)
  • Μπολάκια
  • Λαβίδα πλαστική προαιρετικά

Τοποθετείστε τα μπολάκια σε σειρά και δώστε στο παιδί σας ένα κουτί με πολύχρωμα πομ πομ. Ζητήστε του να βάλει στο πρώτο μπολάκι ένα πομ πομ, χρησιμοποιώντας ανάλογα με την ηλικία του την πλαστική λαβίδα, στο δεύτερο δύο, στο τρίτο τρία κ.ο.κ. Μπορείτε αν θέλετε να αντιστοιχίσετε τα πομ πομ με το χρώματα των μπολ.

Το παιχνίδι μπορεί να εμπλουτιστεί ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να παίξετε με σχήματα και χρώματα. Παραδείγματος χάριν, αν τα μπολάκια σας έχουν διάφορα χρώματα ή σχήματα ζητάτε από το παιδί να βάλει στο μπλε μπολάκι δύο πομ πομ, στο τετράγωνο μπολάκι 4 πομ πομ κ.ο.κ.

Παιχνίδι με τα πομ πομ

Tips:

  1. Αν δε έχουμε πομ πομ μπορούμε να βάλουμε υλικά της αρεσκείας μας. Φασόλια, μακαρόνια, πέτρες χάντρες, κουμπιά. Προσέχουμε τα αντικείμενα να αντιστοιχούν στην ηλικία του παιδιού και φροντίζουμε να είμαστε πάντα δίπλα στο παιδί επιβλέποντας την διαδικασία γιατί τα μικρά αντικείμενα μπορούν εύκολα να μεταφερθούν στο στόμα του παιδιού.
  2. Αν δεν έχουμε αρκετά μπολάκια μπορούμε να σχεδιάσουμε σχήματα σε ένα απλό χαρτί και να γράψουμε μέσα τους αριθμούς που θέλουμε.

Καλή διασκέδαση!

Γράφει για το thisisus η Βάνα Μαυρίδου

Διαβάστε ακόμη:

Χειροποίητες δακτυλομπογιές

Φτιάξτε τα πιο όμορφα σπιτάκια!

Φτιάξτε αερόστατο μαζί με τα παιδιά σας!

Η καλύτερη συνταγή για πλαστελίνη! 

About Author