Παιχνίδια για να απασχολούμε τα παιδιά μας όταν είμαστε άρρωστοι -Thisisus.gr

Παιχνίδια για να απασχολούμε τα παιδιά μας όταν είμαστε άρρωστοι -Thisisus.gr

Τα παιδιά ως γνωστόν ταλαιπωρούνται από ιώσεις. Ειδικά από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν το σχολείο! Αυτές τις ιώσεις, πολλές φορές τις χαρίζουν απλόχερα και στους γονείς!

Τι γίνεται όμως όταν η μαμά ή ο μπαμπάς είναι άρρωστοι και το παιδί έχει γίνει καλά; Έχει γίνει καλά και μάλιστα έχει όρεξη για παιχνίδι;! Ή είναι ακόμα άρρωστο αλλά ακμαίο και με την ίδια διάθεση για παιχνίδι και διασκέδαση;

Σας έχουμε τις καλύτερες προτάσεις για την απασχόληση των παιδιών χωρίς κόπο!

Μην ξυπνήσεις τον Δράκο

Ναι καλά καταλάβατε! Εσείς είστε ο Δράκος! Μαζέψτε γύρω σας πολλά παιχνίδια και βιβλία, που θα είναι οι θησαυροί σας! Το παιδί θα πρέπει να κλέψει τους θησαυρούς χωρίς να ξυπνήσει τον Δράκο! Σατανικό; Αν σας ξυπνήσει, μαζεύετε όλους τους θησαυρούς και το παιχνίδι ξεκινάει από την αρχή!

Φτιάχνουμε ένα κάστρο

Αφήστε τα παιδιά να πάρουν μαξιλάρια, καρέκλες, κουβέρτες και ό,τι άλλο θεωρούν χρήσιμο και να φτιάξουν το κάστρο των ονείρων τους! Η διαδικασία είναι σίγουρο πως θα είναι πολύωρη και τα παιδιά θα ευχαριστηθούν παιχνίδι. Και φυσικά εσείς μπορείτε να πάρετε ένα υπνάκο όσο διαρκεί το χτίσιμο του κάστρου αλλά και στη συνέχεια, μέσα στο κάστρο και στα αφράτα μαξιλάρια του!

Παίξτε με αυτοκόλλητα ή κολλητικές ταινίες

Εύκολο, γρήγορο και αποτελεσματικό! Δώστε στα παιδιά ένα μεγάλο μπλοκ ή μεγάλα χαρτόνια και δώστε τους αυτοκόλλητα, κολλητικές ταινίες, μαρκαδόρους και κηρομπογιές! Η διασκέδαση είναι εγγυημένη! Τα παιδιά θα δημιουργήσουν κόσμους ολόκληρους και εσείς θα έχετε χρόνο για ξεκούραση! Win win κατάσταση!

Παίζουμε τον/την γιατρό

Εεεεε ναι! Αυτό το παιχνίδι ταιριάζει γάντι! Είστε άρρωστοι, άρα τι πιο ρεαλιστικό; Δώστε στο παιδί το βαλιτσάκι της/του γιατρού και αφήστε το να σας εξετάσει! Μην μείνετε όμως μόνο εκεί! Φέρτε για εξέταση όλα τα κουκλάκια και τα παιχνίδια του! Η μικρή γιατρός(μικρός γιατρός) έχει τελικά πολλή δουλειά!

Οικογενειακές φωτογραφίες

Ήρθε η ώρα όλα αυτά τα άλμπουμ και όλες αυτές οι οικογενειακές στιγμές να έρθουν στην επιφάνεια! Βγάλε τα οικογενειακά άλμπουμ (πραγματικά ή ψηφιακά) και αφήστε τα παιδιά να δουν όλες τις όμορφες στιγμές που έχετε συλλέξει! Η ώρα θα περάσει σίγουρα γρήγορα! Με ησυχία… και συγκίνηση!

Είμαι Δρόμος;;

Και ναι είναι αυτό ακριβώς που φαντάζεστε! Γυρίζετε την πλάτη σας και αφήνετε τα παιδιά σας με τα αυτοκινητάκια τους να οργώσουν τον δρόμο! Εσείς παραμένετε ξαπλωμένοι και τα παιδιά σας δίνουν ένα χαλαρωτικό μασάζ (μάλλον). Υπάρχει φυσικά και ειδική μπλούζα που έχει τυπωμένο δρόμο στην πλάτη για αντίστοιχες δύσκολες περιπτώσεις και φυσικά μπορείτε να φτιάξετε και μια μόνη σας με μαρκαδόρους! Ακόμα καλύτερα, να πάρετε ένα λευκό t-shirt και να δώσετε στα παιδιά μαρκαδόρους ώστε να ζωγραφίσουν τους δρόμους και στη συνέχεια να τους οργώσουν με τα αυτοκινητάκια τους!

Παιχνίδι με φακούς

Απλό, εύκολο, γρήγορο. Τσακ μπαμ… φύγαμε για παιχνίδι! Κλείστε τα φώτα, κλείστε τα παράθυρα και τα παντζούρια αν είναι μέρα και ξεκινήστε. Το μόνο που θα χρειαστείτε, είναι φακοί και μπαταρίες! Το παιχνίδι είναι ατελείωτο και διασκεδαστικό!

About Author