Παιχνίδια στο σπίτι για μια πρώτη γνωριμία με την αγγλική γλώσσα -Thisisus.gr

Παιχνίδια στο σπίτι για μια πρώτη γνωριμία με την αγγλική γλώσσα -Thisisus.gr

Η αγγλική γλώσσα έχει μπει για τα καλά πλέον στην ζωή μας. Είναι πλέον δεδομένο ότι όλα τα μικρά παιδιά θα περάσουν από το στάδιο της γνωριμίας τους με την αγγλική γλώσσα. Είναι  καλό λοιπόν σε περίπτωση που η πρώτη επαφή με την γλώσσα γίνει στο σπίτι από τους γονείς, να γίνει με βιωματικό τρόπο και μέσα από το παιχνίδι! Εξάλλου ο καλύτερος τρόπος να μάθουν τα παιδιά είναι πάντα μέσα από την αγαπημένη τους ασχολία! Το παιχνίδι δηλαδή!

Παρακάτω θα βρείτε μερικά παιχνίδια που μπορούν να γίνουν στο σπίτι με απλά υλικά και θα βοηθήσουν τα μικρά παιδιά στην πρώτη τους επαφή με τα αγγλικά! Ο στόχος πάντα παραμένει ένας. Να αγαπήσουν την ξένη γλώσσα και να διασκεδάσουν.

  • Κυνήγι χαμένου θησαυρού με φρούτα και λαχανικά. Ξεκινήστε απλά και πάρτε 2 με 3 φρούτα. Ένα μήλο, μια μπανάνα και ένα πορτοκάλι. Δείξτε τα φρούτα και πείτε την ονομασία τους καθώς τα δείχνετε στο παιδί.  Apple, banana, orange. Αφήστε το παιδί να επαναλάβει τα ονόματα των φρούτων. Στην συνέχεια κρύψτε τα φρούτα και ζητήστε από το παιδί να τα βρει λέγοντας σας όμως την ονομασία του φρούτου στα αγγλικά.
  • Παιχνίδι με τα χρώματα. Το παιχνίδι αυτό είναι το ίδιο απλό και χωρίς πολλά υλικά αλλά εξίσου διασκεδαστικό. Πάρτε ένα μεγάλο καλάθι και ξεκινήστε με ένα μόνο χρώμα. Ας πούμε ότι αυτό το χρώμα είναι το πράσινο. Ξεκινήστε λοιπόν μια βόλτα στο σπίτι μαζί με το παιδί και αρχίστε να βάζετε μέσα στο καλάθι, μόνο ότι έχει χρώμα πράσινο. Κάθε φορά που θα βάζετε το πράσινο αντικείμενο μέσα θα πρέπει να λέτε και οι δύο ταυτόχρονα green. Ξανά και ξανά μέχρι να μαζευτούν όλα τα green αντικείμενα συνεχίστε με τον ίδιο ζήλο, μέχρι να περάσετε στο επόμενο χρώμα. Μπορείτε χάριν του χρώματος να ντυθείτε με green ρούχα, ή να φάτε εκείνη την ημέρα green φρούτα και λαχανικά.
  • Το αρκουδάκι που μιλάει. Διαλέξτε με προσοχή ένα αρκουδάκι ειδικά γι αυτό το παιχνίδι. Αυτό το αρκουδάκι έχει ταξιδέψει από το Λονδίνο , την πρωτεύουσα της Αγγλίας για να επισκεφτεί το παιδί σας και έχεις όλους τους τρόπους αλλά και την προφορά ενός Αγγλου! Και φυσικά μιλάει μόνο αγγλικά. Ο Robert λοιπόν που θα μιλάει μέσα από την δική σας φωνή, θα λεέι καλημέρα goodmorning καληνύχτα goodnight και άλλα πολλά και σιγά σιγά θα μάθει να κάνει έναν καθημερινό διάλογο με το παιδί.

Ξεκινήστε με αυτά τα μικρά παιχνίδια για παιδιά νηπιακής ηλικίας και κάντε την αγάπη των παιδιών για τα αγγλικά να απογειωθεί!

Για το Thisisus.gr γράφει η Ευτυχία Αλογάρη, Καθηγήτρια Αγγλικών.

Δείτε επίσης

Παιχνίδια για κουρασμένους γονείς

Εργαλεία για την θετική απεξάρτηση των παιδιών από τις οθόνες

About Author