Πάλι κομμωτήριο; -Thisisus

Πάλι κομμωτήριο; -Thisisus

γράφει η Μαρίνα Φραγκεσκίδου

Πάλι κομμωτήριο ήσουν;

Αυτήν την ερώτηση καλέστηκα να την απαντήσω πολλές φορές. Και να πεις οτι είμαι και η πιο καλοχτενισμένη μάνα στο σχολείο (σόρι Νίκο μου, σε αγαπώ αλλά ξέρεις οτι καλοχτενισμένη είμαι μόνο οταν φεύγω απο το κομμωτήριο σας). Αλλά να, υπάρχουν και εκείνες οι φορές που συμπτίπτει κούρεμα τη μια βδομάδα και βάψιμο την επόμενη. Και για όλα αυτά καλούμαι να δώσω εξηγήσεις: στην κυρία της εισόδου στο σχολείο, στη μαμά του συμμαθητή που όλα τα παρατηρεί και όλα τα ξέρει, στον περιπτερά έξω απο το σχολείο, στην καθαρίστρια του σχολείου και ενίοτε και στη δασκάλα!

Εσείς τι νέα καλά;

Είμαι η Μαρίνα και η αλήθεια είναι οτι τον κομμωτή μου τον ξέρω απο την πρώτη βδομάδα που πάτησα το πόδι μου στην Ελλάδα. Η μεταξύ μας σχέση έχει περάσει σε άλλο επίπεδο μιας και πια δεν με ρωτάει τι και πως για τα μαλλιά μου, με βλέπει κόβει ψυχολογία και δημιουργεί. Και εγώ ξέρετε αυτό το αγαπώ τόσο πολύ στους ανθρώπους. Έχω ερωτηθεί τόσες πολλές φορές αν είναι ακριβός, φτηνός, καλός, κακός. Επίσης, με έχουν ρωτήσει αν έχω λεφτά για πέταμα τόσες αλλαγές στα μαλλιά. Αλήθεια σας λέω, με το χέρι στην καρδιά ποτέ δεν έκανα έρανο για να μπορέσω να πληρώσω το κομμωτήριο μου. Ούτε δανεικά ζήτησα ( ο άντρας μου δεν πιάνει οκ;). Επομένως, κάποιες φορές δυσκολεύομαι να διακρίνω προς τι η ανάκριση.

Μου αρέσει να πηγαίνω στο κομμωτήριο και να με περιοποιούνται. Αν δεν ήταν το οικονομικό στη μέση θα πήγαινα σίγουρα δυο φορές τη βδομάδα για λούσιμο και χτένισμα. Γιατί;

Επειδή πολύ απλά στον Νίκο Μουχτάρογλου:

Νιώθω ωραία και όμορφη, ακόμα και εκείνες τις μέρες που ξυπνάω με σπυριά και νεύρα.

Μπορώ να συζητήσω για άλλα θέματα και να ξεχάσω τη μιζέρια και τη μαυρίλα της καθημερινότητας.

Η φροντίδα του εαυτού μου εκείνες τις στιγμές τονώνει την αυτοπεποίθηση και την αυταγάπη.

Ο καφές του Νίκου είναι υπέροχος (το τσάι άστο καλύτερα!)

Ο κάθε άνθρωπος αξίζει να κάνει κάτι που τον ευχαριστεί τουλάχιστον μια φορά το μήνα. Είτε αυτό είναι να πάει σινεμα, θέατρο ή ακόμα και κομμωτήριο. Μην υποτιμάτε φίλοι μου τη δύναμη της τρίχας. Γιατί οι τρίχες στις γυναίκες είναι τεράστιο κεφάλαιο απο όπου κι αν το πιάσεις.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα αναρωτηθείτε αν η τάδε πήγε πάλι κομμωτήριο σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε ΕΣΕΙΣ για να νιώσετε όμορφα κι ωραία.

Το να σε αγαπάς και να σε φροντίζεις με κάθε τρόπο καλό κάνει μόνο.

Αγάπη ολούθε!

About Author