Πάμε να φτιάξουμε ένα σπίτι; Thisisus.gr

Πάμε να φτιάξουμε ένα σπίτι; Thisisus.gr

Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, στολίδια, δώρα, ευχετήριες κάρτες και άαααααλλα πολλά ετοιμάζουν αυτές τις ημέρες γονείς και μικρά καλικαντζαράκια!! Εμείς, αφού γεμίσαμε πολύχρωμα φωτάκια το δέντρο μας, το τζάκι μας και ΌΛΑ τα δωμάτια του σπιτιού αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα σπίτι. Ναι, καλά ακούσατε – ή μάλλον διαβάσατε – ένα σπίτι. Όχι τυχαίο, φυσικά!! Ένα σπίτι γεμάτο κόσμο: “Μικρούς και μεγάλους που διαβάζουν, μαγειρεύουν, κάνουν τηλ-εκπαίδευση (σε πολύ καλύτερη πλατφόρμα από του webex!!) και στολίζουν Χριστουγεννιάτικα δέντρα!”

Χρησιμοποιήσαμε

  • Ένα χαρτόνι διπλής όψης με χριστουγεννιάτικα μοτίβα 
  • Πολλέεεες σελίδες Α4
  • Παλιές ζωγραφιές των παιδιών 
  • Μαρκαδόρους 
  • Κόλλα 
  • Ψαλίδι 
  • Blue tack [Αν δεν έχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγη πλαστελίνη] 

Η δεσποινίδα, ετών 5, έκανε πάνω στο χαρτόνι το περίγραμμα ενός σπιτιού και συνέχισα εγώ, ετών 32 😜, σχεδιάζοντας και κόβοντας εννέα “παράθυρα” (διαστάσεις 6*7cm). Σχεδίασα άλλα 9 κουτάκια σε φύλλα Α4 (Διαστάσεις 7*8cm) στα οποία τόσο η δεσποινίς όσο και ο κύριος, ετών 3,5, ζωγράφισαν σκηνές της καθημερινότητας (το αεροπλάνο και το χρωματιστό “κάτι” που εγώ βάπτισα κουρτίνα, ΕΝΝΟΕIΤΑΙ είναι σκηνές της καθημερινότητας) Χαχαχα…

Το ψαλίδι πήρε φωτιά μετά και αφού τα παιδιά έκοψαν εναλλάξ τις δημιουργίες τους, τις κολλήσαμε στο σπίτι – πολυκατοικία στα κενά που είχαν μείνει, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση πως κοιτάμε μέσα από τα παράθυρα!! Η σκεπή μας φιλοτεχνήθηκε πορτοκαλί και το extra touch ήταν τα παραθυρόφυλλα, βεβαίως βεβαίως.

Τελευταίες πινελιές;; Η καμινάδα του σπιτιού που έγινε με το ίδιο χαρτόνι αλλά από την ανάποδη πλευρά του και τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα από παλιότερες ζωγραφιές που μπήκαν στην είσοδο του σπιτιού!!!

Ολοκληρώσαμε με τον κύριο Θ. να κόβει ολόκληρο το σπίτι γύρω – γύρω και εμάς όλους να το κολλάμε με μπλου τακ στην εξωτερική πόρτα του σπιτιού ώστε να το θαυμάζουν όλοι .

Η κατασκευή μας ήταν έτοιμη σε περίπου 1 ώρα και λατρέψαμε κάθε λεπτό της δημιουργίας της!! Από τις λίγες φορές (γκουχ γκουχ) που συνεργαστήκαμε όλοι τόσο “αναίμακτα” και φτιάξαμε κάτι τόσο ξεχωριστό… 

Όσο διαφορετικές κι αν είναι οι φετινές γιορτές, παραμένουν γιορτές 🎅 🦌 ⛄ 🎄 …

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜEΣΑ ΜΑΣ!

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ… 

Για το thisisus.gr γράφει η Καλομοίρα Θεοχάρη

About Author