Τηγανίτες με ξινόγαλα -Thisisus.gr

Τηγανίτες με ξινόγαλα -Thisisus.gr

Εμείς αγαπάμε ιδιαίτερα τις τηγανίτες και τα παιδιά ανυπομονούν για το σαββατοκύριακο μιας και σίγουρα θα φτιάξουμε και θα απολαύσουμε οικογενειακώς στο πρωινό. Ναι, είναι απο τις λίγες φορές που το πρωινό τραπέζι μοιάζει λίγο με αυτό των διαφημίσεων: χαρούμενα παιδιά που τρώνε χωρίς γκρίνια ενώ οι γονείς πίνουν καφέ χαλαρά κι ωραία.

Σε τι διαφέρουν οι τηγανίτες με ξινόγαλα; Είναι πιο αφράτες και ζουμερές. Δοκιμάστε και μας ευχαριστείτε αργότερα.

Θα χρειαστείτε:

125 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 ml ξινόγαλα
30 γρ ζάχαρη
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι σόδα
1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Παίρνετε δυο μπολ. Στο πρώτο ανακατεύετε τα στερεά υλικά: το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι. Στο δεύτερο ανακατεύετε τα υγρά υλικά: το ξινόγαλα, το αυγό και το λάδι. Στη συνέχεια, ρίχνετε το υγρό μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύετε με μια σπάτουλα.

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι. Όταν ζεσταθεί χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο μισό και ρίχνετε μικρές κουταλιές από το κουρκούτι, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους 1-2 εκ.

Οταν θα δείτει μικρές μικρές φυσαλίδες στην επιφάνεια της τηγανίτας την γυρνάτε απο την άλλη πλευρά για λίγο και είναι έτοιμες!

Μπορείτε να τις συνδυάσετε με: μέλι, ξηρούς καρπούς, μαρμελάδα, ταχίνι, σοκολάτα.

Τη συνταγή την είδαμε και την λατρέψαμε στο http://mariplateau.blogspot.com/2011/10/blog-post.html

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την προσπάθεια αποστολής του αιτήματός σας. ΠΑΡΑΚΑΛΩ προσπαθήστε ξανά.

This Is Us will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.