Πάντα Δεύτερος(;) -Thisisus.gr

Πάντα Δεύτερος(;) -Thisisus.gr

 Πως γίνεται στην σκέψη του παιδιού σου να είσαι πάντα δεύτερος.

Πόσο γρήγορα το χωνεύεις;

Θα σε βοηθήσω. Τα πράγματα είναι απλά και οι ενδείξεις άμεσες! Στα πρώτα 2 λεπτά που γεννιέται το παιδί σου, ο θησαυρός σου, ο λόγος που παντρεύτηκες, η ζωή σου όλη….ούτε που να σε φτύσει.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Δεύτερο βλέμμα δεν κερδίζεις.

Καμία φορά, κρατάς το γάλα και νομίζεις ότι είσαι νικητής στη «μάχη» με τη Μαμά και μόλις τελειώσεις τη «δουλειά»: «Bye Bye Daddy, θέλω τη Μαμά τώρα». Α, δεν με δίνεις στην αγκαλιά της. Τώρα θα δεις. Σου πατάω ένα κλάμα γοερό, που ξυπνάνε τα σκυλιά της γειτονιάς. Τι; Ακόμα δεν το έπιασες το νόημα; Πάρε μια δήθεν διακοπή αναπνοής. Έτσι μπράβο. Να ξέρουμε ποιος κάνει κουμάντο εδώ μέσα.

Και όσο μεγαλώνει αυτό εκφράζεται και με λόγια. Και τα λόγια πληγώνουν. Και λες βέβαια μέσα σου «εντάξει, τη γλύτωσα» αλλά πονάς. Ας το παραδεχτούμε. Είσαι πληγωμενος και αναρωτιέσαι: «από τη στιγμή που κάνουμε τα ίδια, γιατί το παιδί θέλει πάντα τη μαμά;». Γιατί έτσι. Μην το ψάχνεις παραπάνω. Ποιος είσαι εσύ να τα βάλεις με την φύση;

Και περνάνε τα χρόνια. 

Και το έχεις συνηθίσει. 

Και λες έτσι θα είναι για πάντα. Ε λοιπόν, σου έχω καλά νέα. Δεν είναι για πάντα έτσι .

Ούτε πρώτος, ούτε δεύτερος… απλά μπαμπάς

Γιατί ο Μπαμπάς κάνει πράγματα, που δεν κάνει η Μαμά. Τα κάνει όλα πιο διασκεδαστικά. Πιο ανέμελα. Δεν τον νοιάζει αν λερώσει, δεν πειράζει να κάνει το δωμάτιό του Χιροσίμα (σάμπως αυτός θα το μαζέψει;).

Και περνάνε τα χρόνια. 

Και ο Μπαμπάς λέει τα πιο ακατάλληλα πράγματα στην πιο ακατάλληλη στιγμή και αυτό έχει πλάκα.  Και θα φάμε 2 μπάλες παγωτό ακόμα κι αν δεν πρέπει.  Και θα τρέξουμε στις λάσπες με τα ολόφρεσκα, καινούργια ρούχα μας και είναι οκ.

Μήπως δεν είσαι πάντα δεύτερος; 

Φτάνει να είσαι εκεί. Με τα καλά σου και τα κακά σου. Να είσαι εκεί. Να δίνεις αγάπη και θα την πάρεις πίσω στα δεκαπλάσια.

Και στην τελική τι σημασία έχει αν είσαι πρώτος ή δεύτερος. Δεν είναι όλα διαγωνισμός ρε χαζέ.

Υπ. το κείμενο το υπογράφει ένας μπαμπάς που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος και εμείς τον ευχαριστούμε θερμά για τη μοιρασιά.

Δείτε επίσης

Κατάθεση ψυχής ενός πατέρα: 6 μήνες με το νεογέννητο στο σπίτι

Πατέρας… ένας “άχαρος” ρόλος

Πρώτη φορά μπαμπάς 

About Author