Ακούστε Δωρεάν Παραμύθια της Μικράς Ασίας από τη Σάσα Βούλγαρη -Thisisus.gr

Ακούστε Δωρεάν Παραμύθια της Μικράς Ασίας από τη Σάσα Βούλγαρη -Thisisus.gr

Το δεύτερο παραμύθι της σειράς «Παραμύθια της Μικράς Ασίας» είναι πλέον διαθέσιμο για να το απολαύσετε!

Πρόκειται για το παραμύθι «Το γενναίο βασιλόπουλο», το οποίο καταγράφεται στον Ζ΄ τόμο των Μικρασιατικών Χρονικών, με προέλευση από το χωριό Κόλντερε. Η ιστορία περιλαμβάνεται στην ψηφιακή έκδοση με τα παραμύθια του Κόλντερε, η οποία είναι διαθέσιμη για να την κατεβάσετε σε pdf ή epub εδώ

Το παραμύθι αυτό, το οποίο συναντάμε σε παραλλαγές σε άλλες περιοχές της Μικράς Ασίας αλλά και της Ελλάδας, διαθέτει πλήθος αρχετυπικών στοιχείων που εντοπίζονται στη λαϊκή παράδοση. 

Την ιστορία αφηγείται η πρωτοπόρος της νεο-αφήγησης Σάσα Βούλγαρη, δύο φορές υποψήφια για το διεθνές βραβείο Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA), το μεγαλύτερο βραβείο παγκοσμίως για την παιδική και νεανική λογοτεχνία. Η γνωστή παραμυθού μάς διηγείται με τον μοναδικό της τρόπο τις περιπέτειες του βασιλόπουλου, σε μια αφήγηση που εμπλουτίζεται με «μαγικούς» ήχους και τραγούδι, μεταφέροντάς μας σ’ έναν άλλο κόσμο.

«Είναι το αγαπημένο μου παραμύθι! Το θυμάμαι από τότε που μπορώ να θυμάμαι. […] Πολλές φορές συνάντησα στο διάβα μου αυτό το παραμύθι: αφήγηση, έρευνα, εκπαίδευση, αποσυμβολισμό… όλα τα έπραξα. Αλλά πάντα λέω πως αυτό είναι το παραμύθι που μ’ έκανε να θέλω να είμαι Παραμυθού.», μας λέει η ίδια.

Καλή σας ακρόαση!

Ακούστε το παραμύθι εδώ!

About Author