Πες μου το όνομα σου – Ο Φοίβος Δεληβοριάς τραγουδά για παιδιά -Thisisus.gr

Πες μου το όνομα σου – Ο Φοίβος Δεληβοριάς τραγουδά για παιδιά -Thisisus.gr

Η αλήθεια είναι πως ξεκινήσαμε για την παράσταση γνωρίζοντας μόνο ένα παιδικό τραγούδι του Φοίβου Δεληβοριά (το να έχεις παιδί και να μην ξέρεις το «Ελεφαντάκι», μπορεί να θεωρηθεί και έγκλημα! Αν δεν το ξέρεις σπεύσε αμέσως να το ακούσεις – μεγάλο χιτ

Φτάνουμε λοιπόν με τα παιδιά στο θέατρο RADAR (πλατεία Αγίου Ιωάννη και Πυθέου 93 Αθήνα, ΤΚ 11744 στάση μετρό: Αγ. Ιωάννης). Ένα μικρό και συμπαθητικό θέατρο. Καθόμαστε και χωρίς καθυστέρηση ξεκινά η παράσταση. Επί σκηνής ο Φοίβος Δεληβοριάς με την κιθάρα του, η υπερταλαντούχα Νεφέλη Φασούλη και ο εκπληκτικός μουσικός / οργανοπαίκτης Γιώργος Κατσάνος. Το υπερταλαντούχα και το εκπληκτικός θα το καταλάβετε μόλις τους αντικρύσετε. Μια ώρα κράτησε η παράσταση και για μια ολόκληρη ώρα δεν το κουνήσαμε από τη θέση μας, ούτε αναζητήσαμε διάλειμμα. Τα παιδιά σηκώθηκαν μόνο για να χορέψουν!

Η παράσταση ή αν προτιμάς η συναυλία στήθηκε με αφορμή το βιβλίο του κύριου Δεληβοριά με τίτλο «Πες μου τ’ όνομα σου» , εκδόσεις Μικρή Άρκτος. Γιατί Φοίβος λοιπόν; Τι συνέβαινε στη γειτονιά που μεγάλωσε; Πως ήταν η σχέση του με την αδελφή του; Οι γείτονες καλοί; Ποια όνειρα κουβαλούσε ο μικρός Φοίβος και τι κατόρθωσε τελικά να πετύχει;

Η αμεσότητα του Φοίβου Δεληβοριά, το αστείρευτο ταλέντο του, η φοβερή του ενέργεια που απλώνεται και λούζει όλο το χώρο, μαζί με την υπέροχη, βελούδινη φωνή της Νεφέλης Φασούλη και τη μοναδικότητα που διακρίνει τον Γιώργο Κατσάνο δεν αφήνουν αδιάφορο κανέναν εντός του θεάτρου.
Αν διαβάσεις το βιβλίο χωρίς να δεις την παράσταση δε θα μπορέσεις ποτέ να καταλάβεις αυτό που περιγράφω. Κι είναι κρίμα. Γιατί τα ωραία πράγματα και τις όμορφες δουλειές καλό είναι να τα μοιραζόμαστε. Γιατί μια τέτοια μοιρασιά μόνο καλό μπορεί να μας κάνει.

Πάρτε τα παιδιά σας και πηγαίντε όσο προλαβαίνετε!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

About Author