Παράσταση: Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν -Thisisus.gr

Παράσταση: Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν -Thisisus.gr

“Αφού γύρω μας  οι άνθρωποι έχουνε τόση ποικιλία

γιατί ο κόσμος φτιάχνεται μόνο για μια κατηγορία;”

Θέτρο: Σύγχρονο Θέτρο (Ευμολπιδών 45, Γκάζι)

Εισητήριο: Γενική είσοδος: 10 €

Διάρκεια παράστασης: 90΄με διάλειμμα

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ.

“Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν”! Μια Σούπερ Παράσταση, με Σούπερ Ηθοποιούς, με Σούπερ μηνύματα που θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω! Μια παράσταση, από αυτές τις λίγες, που θέλεις να δεις ξανά και ξανά. Μια παράσταση που αν δεν την έχεις δει ήδη, πρέπει να τρέξεις να κλήσεις εισιτήριο Τώρα αμέσως!

Ο Άρης είναι ένα ανάπηρο αγόρι και μέσα από τα μάτια του βλέπουμε τη ζωή των ατόμων με αναπηρία! Βλέπουμε όλα τα ταμπού και τα λάθη μας! Βλέπουμε όλες τις δυσκολίες αλλά και τις λεπτομέρειες που μας χρειάζονται για να καταλάβουμε, για να νιώσουμε και να συναισθανθούμε!

Μια παράσταση μοναδική στο είδος της! Δοσμένη με χιούμορ και υπέροχη κίνηση! Με υπερταλαντούχους ηθοποιούς που κερδίζουν το ενδιαφέρον των παιδιών με την πρώτη ματιά και φυσικά με υπέροχη μουσική του Φοίβου Δεληβορία!

Στην άκρη της σκηνής βρίσκεται μια ηθοποιός που καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης κάνει διερμηνεία στη νοηματική! Όταν το βλέπεις αυτό μια φορά, ελπίζεις και εύχεσαι να μπορούσες να το δεις σε όλες τις παραστάσεις! Επίσης στο πίσω μέρος της σκηνής και ψηλά, υπάρχει μια οθόνη που αναπαράγει την παράσταση σε μεγαλογράμματη γραφή. Η παράσταση πραγματοποιείται σε σύμπραξη με την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών και Ο χώρος είναι προσβάσιμος και φιλικός σε ανάπηρους/ες και εμποδιζόμενα άτομα, διατίθεται διαγραμμισμένος χώρος μπροστά από την πρώτη σειρά θέσεων για χρήστες/στριες αναπηρικών αμαξιδίων και χώρος υγιεινής αναπήρων, ενώ οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι με τους χρήστες/στριες τους.

*Το θέατρο λειτουργεί σαν Covid free χώρος με 100% πληρότητα

Από το Σύγχρονο Θέατρο:

Ένα έργο που βλέπει τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός παιδιού με αναπηρία. Η παράσταση που επιλέχθηκε από το ιστορικό θέατρο Grips του Βερολίνου για να γιορτάσει τα 50 του χρόνια, επιστρέφει στο Σύγχρονο Θέατρο μετά τις sold out παραστάσεις της προηγούμενης θεατρικής σεζόν.

Πρόκειται για μια τρυφερή κωμωδία, που έχει στο επίκεντρο τον μικρό ανάπηρο Άρη και τις περιπέτειες του. Είναι ταυτόχρονα ένα έργο δυνατών συναισθημάτων, περιέχει μεγάλη πυκνότητα πληροφόρησης και διαφωτίζει αβίαστα και με νηφαλιότητα την καθημερινότητα και τα ζητήματα που προκύπτουν στη ζωή του νεαρού ήρωα με αναπηρία.

Η κωμωδία του Άγγλου Roy Kift για παιδιά και νέους είχε δημιουργήσει την δεκαετία ‘80 και ‘90, τόσο στην Αγγλία όσο και στη Γερμανία (θέατρο GRIPS), βαθιά τομή στις αντιλήψεις πάνω στο θέμα της αναπηρίας προτείνοντάς την ως μέρος της ανθρώπινης ποικιλομορφίας και συνέβαλε στην αποδόμηση παγιωμένων συμπεριφορών, προκαταλήψεων και φόβων.

Μία παραγωγή σε σύμπραξη με την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών.

Τη σκηνοθεσία μοιράζονται ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Βασίλης Κουκαλάνι και ο σκηνοθέτης και ντοκυμαντερίστας Αντώνης Ρέλλας. Οι δύο επιμελήθηκαν και την μετάφραση/ διασκευή.

Διανομή:  Γιώργος Κατσής, Μικές Γλύκας, Βασίλης Κουκαλάνι, Μαρία Μοσχούρη, Τάνια Παλαιολόγου, Βασίλης Μαγουλιώτης, Θοδωρής Σκυφτούλης,Θάνος Αλεξίου, Φώτης Λαζάρου,

Τα τραγούδια της παράστασης έγραψε ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Χατζηφραγκέτα και Φοίβος Δεληβοριάς στο τραγούδι «Έχω αμαξίδιο – πάμε μια βόλτα» και Τζούλιο Κατσής στο τραγούδι «Σούπερμαν»

Κίνηση: Εριφύλη Στεφανίδου

Σκηνικά – Κοστούμια: Αριστοτέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου

Φωτισμοί: Γιώργος Αγιανίτης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Αδαμάρα

Φωτογραφίες και Video: Νάντια Παναγοπούλου – Δέσποινα Τσουμάνη

About Author