«Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα» στο θέατρο Λαμπέτη -Thisisus.gr

«Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα» στο θέατρο Λαμπέτη -Thisisus.gr

Παρακολουθήσαμε την παράσταση «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα» στο θέατρο Λαμπέτη.

Αν ψάχνετε μια παράσταση για να δείτε στις γιορτές μαζί με τα παιδιά σας, τότε σίγουρα αυτή πρέπει να είναι η Νο1 επιλογή στη λίστα σας! Είναι ένα υπέροχο, καλοδουλεμένο έργο το οποίο μας συγκίνησε βαθιά και πραγματικά το σκεφτόμασταν για μέρες!

Ο Κρίστοφερ Μπουν είναι ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι με αυτισμό. Ένα βράδυ βρίσκει νεκρό τον Ουέλινγκτον, τον σκύλο της γειτόνισσάς του. Τότε είναι που ο Κρίστοφερ θα αποφασίσει να λύσει το μυστήριο του φόνου. Και μαζί με αυτό θα προσπαθήσει να λύσει και πολλά δικά του προβλήματα που θα έρθουν στην επιφάνεια!

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Η παράσταση έχει:

Χιούμορ

Συγκίνηση

Μυστήριο

Αποδοχή διαφορετικότητας

Υπέροχες ερμηνείες

Η ερμηνεία του πρωταγωνιστή ηθοποιού Θωμά Θάνου είναι πραγματικά συγκλονιστική!  Με τον άντρα μου συζητούσαμε για ώρες το πόσο μας μάγεψε με το παίξιμό του! Αλλά και όλων των ηθοποιών που συμμετέχουν!

Τα παιδιά παρακολούθησαν με απόλυτη αφοσίωση και τους άρεσε τρομερά πολύ το έργο! Στο τέλος της παράστασης οι ηθοποιοί απάντησαν σε ερωτήσεις των παιδιών και παρακολουθήσαμε μια συζήτηση μεταξύ των παιδιών και των ηθοποιών που αφορούσε το θέμα του αυτισμού και την ευαισθητοποίησή μας!

Το «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα;» αποτελεί το ημερολόγιο που κρατά με τη παρότρυνση της αγαπημένης του δασκάλας, ο Κρίστοφερ Μπουν, ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι στο φάσμα του αυτισμού.

Ο Κρίστοφερ ξέρει πολλά για τα μαθηματικά και τη φυσική και ελάχιστα για τους ανθρώπους. «Φτιάχνει χάρτες και σχεδιαγράμματα, λατρεύει τα αστυνομικά μυθιστορήματα και το κόκκινο χρώμα. Δεν του αρέσει το κίτρινο και το καφέ, δεν αντέχει να τον αγγίζουν και δεν μπορεί να πει ψέματα.»

Η ιστορία του ξεκινά ως ένα αστυνομικό μυθιστόρημα. Ένα βράδυ βρίσκει νεκρό τον Ουέλινγκτον, το σκύλο της γειτόνισσάς του κι αποφασίζει να εξιχνιάσει το μυστήριο. Η έρευνα όμως αυτή, αναπάντεχα, θα τον οδηγήσει στην ανακάλυψη μιας μεγάλης αλήθειας για την χαμένη από καιρό μητέρα του.

Σε όλη αυτή την απρόσμενη περιπέτεια, ο Κρίστοφερ καλείται να αποκωδικοποιήσει τον ακατανόητο κόσμο των «μεγάλων» και να επιβιώσει μέσα σε αυτόν… Τα συναισθήματα και οι ανθρώπινες σχέσεις αποδεικνύονται πιο περίπλοκα από την αστροφυσική κι αυτός ο γρίφος δε μοιάζει με μαθηματική πράξη.

Η συγκινητική του ιστορία μας φέρνει αντιμέτωπους με ρεαλισμό αλλά και τρυφερότητα με ζητήματα που απασχολούν τους εφήβους και όσους τους περιβάλλουν, όπως η αναζήτηση της ταυτότητας, οι διαπροσωπικές σχέσεις και κυρίως η δυσκολία στην επικοινωνία…

Η ιστορία του Κρίστοφερ ξεκινά ως αστυνομικό μυθιστόρημα αλλά καταλήγει σε μια συγκινητική και βαθιά ανθρώπινη συνάντηση με ένα άλλο «σύμπαν» σκέψης και ύπαρξης. Ένα μάθημα ζωής που μας προκαλεί να δούμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός ιδιαίτερου εφήβου. Όπως, λίγο ή πολύ, είναι όλοι.

Η παράσταση παίζεται στο Θέατρο «ΛΑΜΠΕΤΗ»

Καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία στις 10:30 ως τις 26 Απριλίου 2024

Κυριακές στις 14:30 (περιορισμένες παραστάσεις)

Ομαδικές κρατήσεις, σχολεία: 2103806274 Εύη Κουρεμένου

Τηλέφωνο ταμείου για μεμονωμένα εισιτήρια: 2106457086

Ειδικές τιμές για σχολικές και ομαδικές επισκέψεις

ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΠΕΤΗ

Λεωφόρος Αλεξάνδρας 106, Αθήνα 114720

Το βιβλίο του Μαρκ Χάντον αμέσως μετά την έκδοσή του μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και έχει ήδη κατακτήσει δεκάδες βραβεία παγκοσμίως (GUARDIAN CHILDREN’S FICTION PRIZE, BOOKTRUST FICTION PRIZE WH SMITH 2004, WHITBREAD BOOK OF THE YEAR). Διασκευάστηκε για το θέατρο από τον Σάιμον Στήβενς, έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς της ευρωπαϊκής δραματουργίας και εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του παγκόσμιου θεάτρου τα τελευταία χρόνια.

Θερμή παράκληση: μην παίρνετε μαζί σας φαγητό (ποπ κορν, πατατάκια) στις θεατρικές παραστάσεις!

About Author